Tekel işçileri Ankara'yı fena gerdi

  • Ana Sayfa
  • Tekel işçileri Ankara'yı fena gerdi
Tekel işçileri Ankara'yı fena gerdi
Tekel işçileri ile polis arasındaki tartışma akşam saatlerinde yeniden alevlendi. Polis işçilere anonslarla uyarı yaptı ve...Abone ol

78 günlük 4-C eylemi sonrası mola veren TEKEL işçileri, bugün tekrar Ankara'da buluştu. Valilik eyleme izin vermediği için işçilerin Türk-İş önünde toplanmasına izin verilmedi. İşçileri desteklemek isteyen bazı gruplara polis müdahale etti, gözaltılar var. Sakarya Caddesi'nde toplanan ve polisin dağılmaları yönündeki uyarılarını dikkate alan grubun ayrılmasıyla eylem olay hipnozla vajinismus tedavisi sız sona erdi.

Sabah saatlerinde çeşitli illerden eylemcileri başkente taşıyan otobüslerin toplu halde şehre girişlerine izin verilmedi. Bunun üzerine işçiler, küçük gruplar halinde kente giriş yaptı. Polis ve işçiler arasında Mithatpaşa Caddesi'nde kısa süreli arbede yaşandı.

Polisin Türk-İş önüne gitmelerine izin vermemesi üzerine işçilerin bir bölümü Tuna caddesinde, bir bölümü Sakarya Caddesi'nde toplandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi itfaiye işçileri, İSKİ bünyesinde sayaç okuma görevi yapan işçiler ve TARİŞ işçileri de hem kendi sorunlarını gündeme getirmek hem de TEKEL işçilerine destek vermek için eyleme katıldı.

POLİS YARIM SAAT SÜRE VERDİ

TEKEL işçilerinin eylemi için Sakarya Caddesi'nde toplanan gruba, dağılmaları için polis yarım saat süre tanıdı.

Polis, akşam saatlerinde eylemi sürdüren gruba, ses araçlarından uyarılar yapmaya başladı.

Yapılan anonslarda, havanın kararması ve eylemin kanunsuz olduğu

POLİS KENDİNİ BOMBALADI TEKEL işçilerinin eylemi nedeniyle oluşturulan güvenlik noktasında görevli bir polis memurunun düşürdüğü gaz kapsülünün patlaması üzerine çok sayıda polis memuru gazdan etkilendi. Polisler, gazın etkisini azaltmak için çevredeki dükkanlardan aldıkları sularla yüzlerini yıkadı. Olay sırasında Sakarya Caddesi'ne girmeye çalışan CHP İstanbul Milletvekili Bayram Meral de gazdan etkilendi. Meral, polisin aldığı önlemleri eleştirdi; "İnsanlar yolda, bir yerden bir yere yürüyemeyecek mi? Böyle bir rezillik görmedim" dedi.



Kategori : GÜNCEL