Fazla kafein vücudu nasıl etkiler?

  • Ana Sayfa
  • Fazla kafein vücudu nasıl etkiler?
Fazla kafein vücudu nasıl etkiler?
İşyerinde ya da evde uzun bir gece sizi bekliyorsa, uyanık kalmak için kaç fincan kahve içtiğimizi hatırlamayız.Abone ol

İşyerinde ya da evde uzun bir gece sizi bekliyorsa, uyanık kalmak için kaç fincan kahve içtiğimizi hatırlamayız. Ancak kahve bizi ne kadar süre ayakta tutabilir mikro beton kaplama , etkisi geçince kendimizi nasıl hissederiz? Bunu hiç düşündünüz mü?

Kafein güçlü bir merkezi sinir sistemi uyarıcısıdır. Çok fazla kafein alındıktan sonra vücutta serotonin seviyesi düşebilir, çökme hissi yaşarsınız. Bu da bunalıma, depresyona ve konsantrasyon düşüklüğüne neden olur.

Kafein aynı zamanda karaciğere glikojen salgılayan, kan şekeri seviyesini artıran ve size daha fazla enerji veren adrenal bezlerinden salgılanan adrenalini harekete geçirir. Pankreas da insülin salgılar ve kan şekeri seviyeniz yükselir.

Seviyeler tekrar düştüğünde, kendinizi uyuşmuş ve çökmüş hissedersiniz. Aşırı kafein kullanımı adrenallere ve pankreasa zarar verebilir ve çöküntü duygusu daha ciddi boyutlara ulaşabilir. Kafein, dünyanın en yaygın olarak kullanılan psikoaktif uyuşturucusudur.

Kaynak: www.populergazete.com



Kategori : SAĞLIK