Komisyonda 'haddinizi bilin' kavgası!

  • Ana Sayfa
  • Komisyonda 'haddinizi bilin' kavgası!
Komisyonda 'haddinizi bilin' kavgası!
Komisyonda Anayasa Paketi tartışıldı. Beklenen oldu ve kavga çıktı. "Siz kimsiniz, haddinizi bilin" sözleri havada uçuştu. Abone ol

Anayasa değişikliği teklifinin TBMM Anayasa Komisyonu'ndaki görüşmeleri sürerken tartışmalar çıktı. CHP'li Gök "size niye güvenelim?" diye sorunca Ak Partili Bilen "siz kimsiniz? cumhuriyetin sahibi mi?" dedi.  CHP'li Gök bu sözlerin üzerine B utah seo ilen'i 'haddinizi bilin diye uyardı. Bilen de "asıl siz haddinizi bilin" diye cevap verdi.

Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, 1. maddenin görüşmelerine başlanırken, maddenin kamuoyunda, "kadınlar, yaşlılar ve engellilere pozitif ayrımcılık getiriyor" şeklinde bilindiğini anımsattı.

Dünyada kadın milletvekili sayıları konusunda rakamsal bilgiler veren Kuzu, Türkiye'deki oranın düşüklüğüne işaret etti.

Kuzu, yerel düzeyde durumun daha vahim olduğunu, sadece 18 kadın belediye başkanının olduğunu söyledi.

BİZ ERDOĞAN'I, SİZ BAYKAL VE BAHÇELİ'Yİ DİNLEMEYİN Komisyonda esprili anlar da yok değildi. Özellikle AK Parti Gaziantep Milletvekili Mahmut Durdu söz aldığında sık sık espri yaptı. Durdu değişikliğin gelecek döneme bırakılması dışında CHP ve MHP'nin "söylediklerinin hoşuna gittiğini" belirterek, "Allah bize bu görevi vermiş. Biz, Recep Tayyip Erdoğan, siz de Deniz Baykal ve Devlet Bahçeli'yi dinlemeyin. Hukukçu kimliğimizle bu işi bitirelim" dedi.

OLACAK ŞEY Mİ SÖYLEDİĞİN?

Burhan Kuzu'nun, "Olacak şey mi söylediğin" şeklindeki sözleri gülüşmelere neden oldu.



Kategori : POLİTİKA