YGS'ye türbanlı girilebilir çağrısı!

  • Ana Sayfa
  • YGS'ye türbanlı girilebilir çağrısı!
YGS'ye türbanlı girilebilir çağrısı!
Mazlumder Gaziantep Şubesi yüzbinlerce öğrencinin gireceği YGS öncesinde çok tartışma yaratacak bir açıklamada bulundu.Abone ol

İmam hatip liselilerin üniversiteye girişlerini zorlaştıran katsayı farkı ve türbana yönelik eleştirileriyle dikkat çeken Mazlumder'den yüzbinlerce öğrencinin katılacağı YGS öncesi tartışmalı bir açıklama.

"YGS'ye başörtülü girilebilir. Eğer başörtülü alınmazsanız mutlaka yazılı belge alın. Mazlumder o missisippi seo larak hukuki mücadelenize destek veririz."

Mazlumder Gaziantep Şube Başkan Çelik yaptığı açıklamada, Yükseköğretime Giriş Sınavı'nın (YGS) ilk kez yapılacağını hatırlatarak, "Bu sınav, eğitim hakkı önündeki engellerin kaldırılması, eğitim özgürlüğü ve adaletinin sağlanması için bir başlangıç olması gerekmektedir.

Yükseköğretim Sınavlarına girişle ilgili yıllardır biriken sorunlar çözülmeli, Bu sorunların öğrencilerin hayatlarını olumsuz etkilemesine izin verilmemelidir. Sınav sırasında ve sonrasında, sınav gözetmenlerinin keyfi davranışlarına meydan verilmemeli, yıllardır süren hukuksuz ve anlamsız kılık kıyafet dayatmaları bitmelidir" dedi.

Başörtüsünü yasaklayan hiçbir hukuki ilke olmadığını ifade eden Çelik, "Buna rağmen başörtüsü üzerinden yapılan hak ihlalleri son bulmalıdır. Başörtülü öğrencilerin sınavdan çıkarılmaya teşebbüs edilmesinin bile suç olduğu unutulmamalıdır. Başörtülü olarak sınava girecek öğrenciler, sınava girmelerine engel olanlar olur ise, mutlaka yazılı belge istemeli, haklarını aramakta ısrarlı olmalıdırlar. Mağduriyetler ve hak ihlalleri konusunda Mazlumder üzerine düşeni yapacak ve yapılacak müracaatların takipçisi olacaktır. Bu vesile ile sınava girecek bütün öğrencilere başarılar diler, sorunsuz bir sınav geçirmelerini temenni ederiz" diye konuştu.



Kategori : GÜNCEL