Memur-Sen'den pakete destek!

Memur-Sen'den pakete destek!
Anayasa değişikliği paketine Memur-Sen'den destek geldi. Sebebi ise sendikayla ilgili madde. Abone ol

Memur-Sen'e bağlı Ulaştırma Memur-Sen Genel Başkanı Halil İbrahim Kütük, Anayasa değişikliği paketini desteklediklerini belirterek, herkesin sendikalı olabilmesinin önünün açılabilmesini istediklerini bildirdi.

Kütük, Ulaştırma Memur-Sen Mersin İl Temsilciliğinde yaptığı açıklamada, gerçekleştirdikleri yurt gezisi kapsamında başlattıkları çalışm wisconsin seo ayı sürdürdüklerini söyledi.

Memur-Sen Konfederasyonu olarak geçen yıl toplu görüşmelere ilk kez katıldıklarını, bundan sonraki süreçte de hiçbir şekilde görüşme masasına oturmayacaklarını deklare ettiklerini anımsatan Kütük, ''Hükümetin çalışmalarını sürdürdüğü Anayasa değişikliği paketinin arkasından iç hukukta düzenleme yapılmasını önemsiyoruz'' dedi.

Kütük, toplu sözleşme, grev ve sendikal örgütlenme hakkının et ve tırnak gibi birbirinden ayrılamaz parçalar olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:

''Bu süreç içerisinde Memur-Sen Konfederasyonunun da desteklediği Anayasa değişiklik paketinin önüne geçmek için hangi güç, siyasi parti veya sivil toplum örgütü olursa olsun karşısında olacağımızı ve ilk seçimlerde bu siyasi partileri de sandığa gömeceğimizi bilmelerini istiyoruz.

Toplu sözleşmeli ve grevli memur için Anayasa değişikliği paketinin gerçekleştirilerek, ardından iç hukukta düzenlenme yapılmasını, halen örgütlenmeyen emeklilerin taslak metninde yer aldığında örgütlenmesinin, hatta öğrencilerin, işsizin herkesin sendikalı olabilmesinin önünün açılabilmesini istiyoruz. Bunun yanı sıra mevcut haliyle 4688 Sayılı Kanunda yer alan Toplu Görüşme Hakkı'nın emniyet ve silahlı kuvvetler mensupları ile üst düzey bürokratlara da verilmesini talep ediyoruz. Herkesin sendikalı olabilmesinin önünün açılabilmesini istiyoruz.''



Kategori : ÇALIŞMA HAYATI