İşini bilen bilirkişi çetesi

İşini bilen bilirkişi çetesi
Batmak üzere olan şirketlerin iflas erteleme davalarını rüşvet karşılığı erteleten çetenin 20 üyesi gözaltında.Abone ol

İstanbul'da batmak üzere olan büyük şirketlerden rüşvet alarak, iflas erteleme davalarında lehlerine rapor hazırlayan çeteye yönelik operasyonda aralarında bilirkişi ve mali m hotel reklamları üşavirlerin de bulunduğu 20 kişi gözaltına alındı.

Sabah gazetesinden Tamer Oskay ve Ferit Zengin'in haberine göre İhbar üzerine İstanbul, Ankara ve Muğla'da 9 ay süren teknik ve fiziki takip sonunda polis, eş zamanlı baskınlarla, aralarında çete lideri mali müşavir Mehmet E.'nin de bulunduğu 20 kişiyi gözaltına aldı. İçişleri Bakanlığı müfettişlerin operasyonda bahsi geçen bazı davalar nedeniyle Beyoğlu Adliyesi'nde inceleme başlattığı kaydedildi.

Batmak üzere olan ve mahkemeye başvurup iflaslarını erteleme amaçlı dava açan bazı şirketlerin, bilirkişi çetesiyle bağlantı kurduğu anlaşıldı.

Mahkemenin atadığı bilirkişi heyetinde adamları olan çetenin, para karşılığı ilgili şirketin iflasının durdurulması yönünde görüş bildirdiği belirlendi. Bilirkişi raporunu göz önünde bulunduran mahkemenin de şirketin borçlarını ertelediği vurgulandı.

İŞADAMI İHBAR ETTİ



Kategori : GÜNCEL