Elçilere diasporaya gidin çağrısı

  • Ana Sayfa
  • Elçilere diasporaya gidin çağrısı
Elçilere diasporaya gidin çağrısı
Dışişleri Bakanı Davutoğlu, büyükelçi ve başkonsoloslara Ermeni diasporası ile diyaloga girme talimatı verdi.Abone ol

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Kuzey Amerika'daki büyükelçi ve başkonsoloslardan, Ermeni diasporası dahil "herkese açılmalarını" ve "diyaloğu güçlendirmelerini" istedi.

Buna göre, ö ilinois seo zellikle belirli bir tarafta yer almayan Ermenilere yönelinelecek, başkonsoloslar üniversitelerde verdikleri konferansları artıracak, konu üzerinde çalışan akademisyenlerin karşıtlarıyla temas kurması yoluna gidilecek.

Bakan Davutoğlu, Washington temasları çerçevesinde, Ottawa ve Washington büyükelçileri ile Toronto, Houston, Los Angeles, New York, Chicago ve yeni açılacak Boston başkonsolosluğunun başkonsoloslarıyla toplantı yaptı.

HERKESE AÇILMA TALİMATI

Toplantıda, büyükelçi ve başkonsoloslara, "herkese açılma" talimatı veren Bakan Davutoğlu, ''Ermeni, Makedon, Arnavut, Filistinli olsun, herkese gidilmesi ve Türkiye'nin duruşunun anlatılmasını'' istedi.

ABD'deki Ermeni tasarısının da ele alındığı toplantıda başkonsoloslar, Ermenistan ile normalleşme sürecinin başlatılmasının son derece olumlu sonuçlar doğurmaya başladığını ve bu sürecin diaspora içinde de dalgalanmaya yol açtığını söyledi.



Kategori : DÜNYA