3. Köprü yapımına yap-işlet modeli

  • Ana Sayfa
  • 3. Köprü yapımına yap-işlet modeli
3. Köprü yapımına yap-işlet modeli
Kadir Topbaş, 3'ncü köprü için 2 yer belirlediklerini belirterek, nereye yapılacağının 1 ay içinde karar verileceğini açıkladı.Abone ol

İstanbul'a 3. köprü için 2 yer belirlendi ancak bu yerler açıklanmadı. Merakla beklenen 3. köprünün nereye yapılacağı açıklanmazken netleşen tek ayrıntı ise ihalenin yap-işlet modeliyle yapılacağı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul’a yapılacak olan 3’üncü köprüye yer için 2 nokta belirlendiğini ve 1 ay içinde karar verileceğini belirterek, Ulaştırma Bakanlığı’nın Yap-İşlet  modeliyle ihal seo company e düzenleyeceğini söyledi.

Topbaş, “Şu anda 2 nokta belirlendi, 1 ay içinde karar verilecek. Yap-İşlet modeli olarak düzenlenecek, Ulaştırma Bakanlığı o şekilde bir ihaleye çıkacak” dedi.

KREDİ SORUNUMUZ YOK

İstanbul'da metro için bugüne kadar 6.3 milyar dolar yatırım planlandığını, bu miktarın 3 milyar dolarlık kısmının yapıldığını söyleyen Topbaş, yatırımların finansmanı için kredi bulmakta zorlanmadıklarını aktardı. Topbaş, “Şu anda Üsküdar-Altunizade hattı için AYB’den 500 milyon euro aldık” dedi.

İGDAŞ ÖZELLEŞTİRMESİ YIL SONUNDA TAMAM

Başkan Topbaş'ın önemli bir başka açıklaması ise İGDAŞ VE İDO özelleştirmeleriyle ilgili ilgili oldu. Rus enerji devi Gazprom ve Fransız Gaz de France gibi uluslararası şirketlerin yanı sıra yerli enerji firmalarının da yakından ilgilendiği İGDAŞ’ın özelleştirme metodunun halka arz mı blok satış mı olacağının 3 ay içinde belli olacağını belirten Topbaş, 2010 sonuna kadar ihaleye çıkmış olacaklarını söyledi.

Topbaş, “İGDAŞ’ın 4.2 milyon abonesi var ve abone sayısı giderek artıyor. İGDAŞ yatırımlarının yüzde 95’ini tamamladı ve çok yeni bir altyapıya sahip. İGDAŞ’tan iyi para bekliyoruz. İyi para bulmazsak satmayız, satmak zorunda değiliz” dedi ve ekledi: “Bu yıl sonuna kadar İGDAŞ’ta neticeye gideriz, ihaleye çıkmış oluruz.”
Özelleştirmelerden ne kadarlık gelir bekledikleri konusunda yorum yapmayan Topbaş, gelecek kaynağı ulaşım yatırımlarında kullanacaklarını kaydetti.

İDO'DA TARİH YAKIN

İDO’nun özelleştirmesi için danışmanlık ihalesinin 23 Mart’ta yapıldığını ve 3 konsorsiyumun teklif verdiğini de söyleyen Topbaş, ihale sonucunun yakında belli olacağını kaydetti.



Kategori : GÜNCEL