Kınalı Ali bebeklerine yoğun ilgi

  • Ana Sayfa
  • Kınalı Ali bebeklerine yoğun ilgi
Kınalı Ali bebeklerine yoğun ilgi
Tokat Cumhuriyet Meydanı'nda, Turizm Haftası etkinlikleri, Atatürk anıtına çelenk sunulmasıyla başladı. Abone ol

Cumhuriye Meydanı'nda yapılan törenin arından İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdurrahman Akyüz beraberindeki heyetle Vali Şerif Yılmaz'ı makamında ziyaret etti.

Etkinlikler tüm ilçelerin yöresel ürünleri ve kültürlerini yansıtan stantların açılış program istanbul seo uzmanı ı ile devam etti. Kıl çadırlarda sergilenen yöresel ürünler ve damak tatları arasında yer alan yiyecekler ilgi gördü. Halk oyunları gösterileri sonrasında kısa bir konuşma yapan Vali Şerif Yılmaz, Tokat'ın İspanya'dan Almanya'ya kadar yurt dışında tanıtımı ile çalışmaların yürütüldüğünü kaydetti. Türkiye'de ise Tokat'ın tanıtımı için fuarlarda çalışmalar yapıldığını ifade eden Vali Yılmaz, "Biz kenti dışarıda tanıtırken, Tokat'ta Tokat'ın tam tanınmadığını düşünerek bu yıl ilk defa il merkezinde de kentin tamamının tanıtılması için böyle bir organizasyona gittik. 21-25 Nisan tarihleri arasında ise Ankara'da Tokat tanıtım günler başlayacak" diye konuştu.

"KINALI ALİ" BEBEKLERİ İLGİ GÖRDÜ

Zile ilçesi standında yöresel ürünler sergileyen Fındık Bebek'in yapmış olduğu "Kınalı Ali" bebekleri ilgi gördü. Kurbana, gelin olacak kıza birde askere giden gençlere şehit düştüğü zaman vatana kurban olsun diye kına yakıldığını ifade eden Bebek, "Kınalı Ali destanından yola çıkarak bu bebeklerden yapmaya başladık. Kıyafetleri yöresel el işleri ile süslü. Gösterilen ilgiden memnunuz" dedi.



Kategori : GÜNCEL