Elazığ'da okul sayısı arttırılacak!

  • Ana Sayfa
  • Elazığ'da okul sayısı arttırılacak!
Elazığ'da okul sayısı arttırılacak!
Elazığ'da 2010-2011 eğitim ve öğretim yılında yeni okulların hizmete açılacağı ve bu okullardan ikisinin engelliler için olacağı belirtildi.Abone ol

Milli Eğitim Müdürü Nihat Büyükbaş, yaptıkları çalışmalar sonucunda Elazığ'da bölgeye hizmet verecek Görme Engelliler İlköğretim Okulu ile İşitme Engelliler Lisesi'nin açılacağını belirtti.

Büyükbaş bu öz arkansas seo el okulların yanında Sosyal Bilimler Lisesi'nin de önümüzdeki yıl öğrenci alarak eğitime başlayacağını söyledi . Milli Eğitim Müdürü Büyükbaş, hedeflerine her geçen eğitim yılında bir adım daha yaklaştıklarını belirterek şunları aktardı:

"Bulunduğumuz bölgede görme engelliler ve işitme engelliler için eğitim kurumlarının sayısı çok sınırlı. Biz bu vatandaşlarımıza eğitim verebilmek adına Görme Engilliler İlköğretim Okulu ile İşitme Engelliler Lisesi'ni açmayı planladık. Bu okulların açılması kesinleşti. Bu yıl öğrenci alımı yaparak eğitime başlayacağız. Öğrencileri bölgedeki illerden alacağımız için eğitim hizmetini yatılı olarak vereceğiz. Eğitim almak için yapılacak tüm başvuruları kabul edeceğiz. Bunun yanında Sosyal Bilimler Lisesi'ni de bu yıl eğitime açacağız.

Bu lisenin öğrencilerini yapılacak sınav sonucunda alacağız. Bunların yanında Sağlık Meslek Lisemizin inşaatı tamamlanmak üzere. Yeni eğitim yılında bu okul kendi binasında eğitime başlayacak. Baskil Öğretmen Lisesi ile Karakoçan Meslek Lisesi de yeni eğitim ve öğretim yılında eğitime açılacak."



Kategori : GÜNCEL