Bir saniye önce bu araçtan atladı!

  • Ana Sayfa
  • Bir saniye önce bu araçtan atladı!
Bir saniye önce bu araçtan atladı!
Gözü kamyonun ön konsoluna takıldı. Uyarıyı görür görmez kendini dışarı attı. O atlar atlamaz uçurumdan yuvarlandı. Abone olAntalya-Korkuteli kara yolunda, frenleri arızalanan ve 200 metre derinliğindeki Cehennem Deresine düşen kamyonun sürücüsü, son anda kamyondan atlayarak yara almadan kurtuldu.

Sebze yüklemek üzere Antalya’ya gelen Faruk Yılan’ın kullandığı 10 E 2191 plakalı kamyonun frenleri Ko north dakota seo rkuteli-Antalya kara yolunun Cehennem Deresi mevkisinde arızalandı.

Aracın fren ikazı üzerine sürücü, uçuruma doğru yönelen kamyondan atladı. Yaklaşık 200 metre derinliğindeki uçuruma yuvarlanan kamyon ise adeta hurdaya döndü.

Kamyon sürücüsü Faruk Yılan, şoförler tarafından "akıllı kamyon" olarak nitelendirilen aracının, bir arıza meydana geldiğinde, ön konsolundaki ekranında hem ışıklı, hem de sesli uyarı sinyali verdiğini söyledi.

Fren arızasını da kayan ışıklı yazı ve sesli uyarı sayesinde fark ettiğini anlatan Yılan, şöyle konuştu.

"Fren arızası üzerine, iniş eğimi fazla olan yolda kamyonumdan sesli ve ışıklı ikaz aldım. Kamyonu yolun sağına çekerek, park ettim. Ancak bir süre sonra jandarma ekipleri gelerek, yolun bu bölümünde sık sık hırsızlık olayları meydana geldiğini, trafik bakımından da yeterince güvenli olmadığını söyleyerek kamyonu başka bir yere park etmemi istediler. Kamyonumu çalıştırdım ve çok düşük bir hızla, yokuş aşağı ilerlemeye başladım. Kamyonumdan yine ikaz geldi. Uçuruma yuvarlanmak üzereyken kamyondan atlayarak canımı kurtardım. Eğer kamyonum beni ikaz etmeseydi belki de ölmüştüm."

Öte yandan kazayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.



Kategori : GÜNCEL