Samsun'daki yumruğu Hakkari yedi!

  • Ana Sayfa
  • Samsun'daki yumruğu Hakkari yedi!
Samsun'daki yumruğu Hakkari yedi!
Hakkari'de 19 sivil toplum örgütü temsilcisini kabul eden Vali Türker, "Samsun'da birileri bir şeyler yapıyor, yumruğu Hakkari yiyor" dedi.Abone ol

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Hakkari İl Teşkilatı, Ahmet Türk'e yapılan saldırıyı kınamak amacıyla düzenlediği yürüyüş ve basın açıklamasının ardından olaylar çıkmış ve çok hızlı seo sayıda kişi yaralanmıştı.

Bunun üzerine bir araya gelen 19 sivil toplum örgütü temsilcisi, Hakkari Valisi ile bir araya geldi. Basın mensuplarının kısa bir görüntü almasından sonra kapalı olarak devam eden toplantı öncesi Vali Türker, "Samsun'da birileri bir şey yapıyor yumruğu Hakkari yiyor" dedi.

Yaklaşık 2 saat devam eden toplantıda, yaralanan kadın ve çocukların durumu, evlere yapılan baskınlar, evlerin kurşunlanması ve polisin sert tutunun ele alındığı belirtildi. Toplantıdan sonra valilik önünde basın mensuplarına sivil toplum örgütleri adına açıklamada bulunan Hakkari İl Genel Meclisi Başkan Yardımcısı Ahmet Korkmaz, Vali Türker'e halkın talepleri doğrultusunda son gelişmeleri aktardıklarını söyledi.

Korkmaz, "Sayın valimiz ile birlikte tüm konuları samimi bir şekilde konuştu. Toplantının çok faydalı geçtiğini söyleyebilirim. Birçok gelişmeleri etraflı bir şekilde değerlendirdik. Saldırı ve baskılar gibi konuları değerlendirdik" dedi.



Kategori : GÜNCEL