Cizre'de sağlıkçılar sandık başında

  • Ana Sayfa
  • Cizre'de sağlıkçılar sandık başında
Cizre'de sağlıkçılar sandık başında
Şırnak'ın Cizre ilçesinde Kamu Hastaneleri Kanunu'nun iptali fikri için referanduma gidildi. Abone ol

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Cizre Temsilciği'nin organize ettiği referandum kapsamında kanunun geri çekilmesi görüşü oylandı.

Devlet Hastanesi'nde halk ve sağlık personel missisippi seo i sandık başına gitti. Konuyla ilgili açıklama yapan SES Temsilcisi Aziz Yural, "Buradaki temel amacımız parasız sağlık ve parasız eğitimin halkın en doğal hakkı olduğuna dikkat çekmektir. Devlet hastanelerimiz ticari işletmeler haline getirilecek hastanelerimizi ve hastalarımız sınıflandırılacak.

Bunların tamamı sermaye piyasasının tekeline dönüştürülüp sınıfsal bir ayrıma gidiliyor. Biz SES olarak sağlık ve eğitimin en temel insan hakkı olduğunu düşünüyor ve bunun sermayeye aktarılmasını kabul etmiyoruz. Bu referandum halkın ne tepki göstereceğini de belirleyecektir. Referandumdan beklentimiz halkın ve sağlık çalışanlarının hayır diyeceğidir. Bakanlık nezdinde de halkın talebinin göz önünde bulundurulaması, çıkarılması düşünülen Kamu Hastaneleri Birlikleri Yasası'ndan derhal vazgeçmeleri ve parasız sağlık, parasız eğitimin bir insanın en doğal hakkı olduğunun göz ardı edilmemesidir" dedi.



Kategori : GÜNCEL