Iğdır'da Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında, yöresel yemek yarışması düzenlendi.
Besti Aydeniz Anadolu Meslek Lisesi ile Kültür Turizm Müdürlüğünün, Kültür Sarayında ortaklaşa düzenledikleri Yöresel Yemek Yarışmasına, Iğdır Valisi Saffet Karahisarlı, İl Özel İdare Müdürü Ferhat Akkuş, Iğdır Üniversitesi Re arkansas seo ktör Yardımcısı Prof. Dr Hüseyin Zengin, Besti Aydeniz Anadolu Meslek Lisesi Müdürü Aysel Şaban, yarışmacılar ve davetliler katıldı.
Vali Karahisarlı, burada yaptığı konuşmada, Iğdır'ın kültürel zenginliğinin yanı sıra, yöresel yemeklerinin de meşhur olduğunu söyledi.
Çeşitli yöresel yemeklerin gelecek kuşaklara aktarılması ve yaygınlaştırılması için kadınlara büyük görev düştüğünü ifade eden Karahisarlı, ''Birincilerimiz ortak bir lokanta açmak isterlerse biz de destek oluruz. Bu lokantada sizin yaptığınız yöresel yemekler satmanız bizi de mutlu edecektir'' dedi.
Turizmin önemine de değinen Karahisarlı, şunları kaydetti:
''Turizm bir ülke için bacasız fabrikadır. Iğdır Turizm bakımından Ağrı Dağı yönünden şanslıdır. Buranın turizme açılması lazım, bunun hazırlıklarını yapıyoruz. Ülkemiz ve Iğdırımız turizmle kalkınabilir. Ağrı Dağı, inanç turizmi ile birlikte, diğer etkinliklere de açılırsa Iğdır'ın kaderi değişebilir.''
Konuşmanın ardından jüriler tarafından Yöresel Yemek Yarışmasında dereceye girenler belirlendi.
Yarışmada, etli yemek kategorisinde Semra Kurtkan birinci, pilavda Merve Toymuş ikinci, çorbalar kategorisinde ise Sakine Erikli üçüncü oldu. Birincilere çeşitli hediyeler verildi.
Kategori : GÜNCEL