CHP Grubu'nun desteğini almadım!

  • Ana Sayfa
  • CHP Grubu'nun desteğini almadım!
CHP Grubu'nun desteğini almadım!
Adana Büyükşehir Belediye Meclisi'nin üçüncü oturumuna "Çelikcan'a CHP desteği" gerilimi damgasını vurdu. Abone ol

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi, Nisan ayı 3. oturumu Başkan Vekili Mahmut Çelikcan başkanlığında tek gündem maddesi ile toplandı.

Toplantı öncesi bir açıklama yapan Çelikcan, seçimde kendisine CHP Grubu'nun destek verdiği yönünde kendi ağzından gerçek dışı haber yapıldığını belirterek "CHP Grubu'nun desteğini aldım diye ağzımdan çıkmış bir söz yok. Yapılmış bir şey, söylenmiş bir söz yok. Bu yönde nifak sokmaya yönelik haber yapan gazete hakkında dava açacağız vajinismus tedavisi " dedi.

Daha sonra gündem dışı söz alan MHP'li Ahmet Asaf Uslu, partili meclis üyelerine, seçim sürecindeki duruşundan dolayı teşekkür etti. Belediyelerin 5216 ve 5394 sayılı yasalara göre yönetildiğini hatırlatan Uslu, "Bu yasalara göre ilçe belediye başkanları büyükşehir belediye meclisinin doğal üyesidir. Bu yüzden komisyonlarda görev alamaz, başkan vekili olamaz. Hiç kimse kaynağını Anayasada olmayan yetkileri kullanamaz. Adana'da seçimleri MHP kazandı. Bu geçiş döneminde doğru olan MHP'li bir meclis üyesinin başkana vekalet etmesi idi. Adana'nın daha fazla yıpranmaması için acil eylem planına ihtiyaç var. Adana'nın rakibi İstanbul'dur. Bursa, Eskişehir'i rakip olarak gören ve gösterenleri kınıyorum. Size yeni görevinizde başarılar diliyorum" dedi.

CHP'li Necmettin Atay da, CHP Grubu'nun AK Parti'li Çelikcan'a destek verdiği yönündeki haberlere tepki göstererek, "Meclisi zan altında bırakmak için çaba sarf ediyorlar. Böyle bir şey varsa iddia sahipleri kimler olduğunu açıklasın o parti de gereğini yapsın. Bu tartışmalardan biran önce çıkmalıyız. 3 partinin birlikte hareket ederek Adana'nın sorunlarına ortak çözümler üretmesi gerekiyor" diye konuştu.

CHP'li Bekir Sıtkı Özer de oturduğu yerden ayağa kalkarak Doğru'yu konuşmasından dolayı tebrik ederek "Makamınıza yeni koltuk getiren yalaka tiplere de müsaade etmemeniz lazım" dedi. Başkan Çelikcan da, adaylık sürecinin İçişleri Bakanlığı'nın detaylı mütalaasının ardından kararlaştırıldığını, dayanak alınan kanun maddelerinin 2004 yılında yürürlüğe girdiğini ve ilk uygulamasının Adana'da gerçekleştirildiğini kaydetti. Çelikcan, MHP'nin kendisinin başkan vekilliğini mahkemeye taşıdığını da hatırlatarak, "Neticede hukukun vereceği karara saygılıyız" dedi.





Kategori : GÜNCEL