TBB Merkez'den sürpriz beklemiyor

  • Ana Sayfa
  • TBB Merkez'den sürpriz beklemiyor
TBB Merkez'den sürpriz beklemiyor
Türkiye Bankalar Birliği(TBB) Başkanı ve İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince Merkez Bankası'ndan sürpriz beklemiyor. Abone ol

Türkiye Bankalar Birliği(TBB) Başkanı ve İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince, “Merkez Bankasının uygulamalarını anlamıyor değiliz. Herhangi bir şekilde sürpriz de bekliyor değiliz. İstikrar içinde sürecek diye tahmin ediyorum. Ani hareketler olmayacak” açıklamasında bulundu.

Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz’ın TBB’de basına kapalı gerçekleşen toplantısı sonrasında Ersin Özince, gazetecilerin sorularını yanıtladı. MB Başkanı Durmuş Yılmaz’ın, bankacılara yaptığ north california seo ı açıklamaların kendilerine tatmin edip etmemesine ilişkin olarak Özince, şunları söyledi:
“Bu konudan özel bir detay açıklamasına ihtiyaç duyanlardan biri değilim. Böyle bir toplantıyı dahi Merkez Bankamız kendileri bazı sorular üzerine çeşitli yatırımcılara veya soru soran taraflara bazı açıklama yaptılar. Umuma da bir açıklama yapmayı arzu etmişler. Biz zaten politikaları gözlüyoruz. Onlara göre adımlarımızı atıyoruz. Merkez Bankasının uygulamalarını anlamıyor değiliz. Herhangi bir şekilde sürpriz de bekliyor değiliz. İstikrar için de sürecek diye tahmin ediyorum. Ani hareketler olmayacak.”

Özince Merkez Bankası Başkanı Yılmaz’ın yaptığı sunumun, açıklanan stratejilerin aynısı olduğuna dikkat çekerek, şöyle konuştu:
“Bizim inancımız, Merkez Bankamız, son derece emin ve güvenli bir şekilde, çıkış stratejisini de tarta tarta, piyasaların dengelerini de gözeterek, herhangi bir konuda sıkıntıya meydan vermemeyi sağlayarak izleyecek.”

FAİZ ORANLARI TÜRK TASARRUF SAHİBİNİ YURT DIŞINA SEVK ETMEMELİ

Önümüzdeki dönemde, munzam karşılıkların artırılmasından bahsedildiği ve bu konuda ne düşündüğünün sorulması üzerine Ersin Özince, “Munzam karşılıklar, bütün dünyada Merkez Bankalarının kullandığı araçlardan bir tanesi. Her ülkenin para otoritesi nasıl kullanıyorsa, bizimki de öyle kullanacak. Siz öyle çok olağanüstü şeyler gerçekleşeceğini zannetmeyin. Bizim de arzumuz, Türkiye’yi, İstanbul’u bir finans merkezi olarak daha liberal bir ortamda görmektir. Benzer ülkeler ile eşit uygulamalar arzu ederiz. Fakat tabi ki, Türkiye’nin politikaları, onun öncesinde geliyor” yanıtını verdi. Faiz artışında bir beklentileri olup olmadığı konusunda Özince, “Faiz oranlarının, bir miktar daha Türk tasarruf sahibini yurt dışına sevk etmeyecek seviyelerde olması lazım” dedi.



Kategori : EKONOMİ