Çin ekonomisi Van'a örnek olacak

  • Ana Sayfa
  • Çin ekonomisi Van'a örnek olacak
Çin ekonomisi Van'a örnek olacak
Dünyanın en hızlı büyüyen ekonomik gücü olan Çin Van'a örnek olacak. İşte Van Valisi Karaloğlu'nun ilgniç açıklaması:Abone ol

Van Valisi Münir Karaloğlu, Çin ekonomisini Çin ekonomisi yapanın incik boncuk olduğunu, aslında bundan çok iyi para kazanıldığını söyledi.

Karaloğlu, “Biz istiyoruz ki Van’a gelen insanlar, 3-5 liraya Van’ı temsil eden bir hediye ile dönsünler. Onun için Vanlılardan beklentimiz kentin markası olan değerleri süs eşyası yaparak para ka yunanistan seo zanmalarını istiyoruz” dedi.

Vali Karaloğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün Valilik bahçesinde düzenlediği ‘Geleneksel El Sanatları Sergisi’nin açılışını yaptı.

Karaloğlu, sergide yer alan ‘Kristal Sanat’ isimli firma tarafından yapılan ürünleri inceledi ve beklentilerini iletti. Firma yetkilisine Van’ın markası olan ürünleri çalışmasını isteyen Karaloğlu, masa süsü olarak yapılan Ters Lale’yi de beğendiğini aktardı.

Van da el sanatlarına önem verdiklerini vurgulayan Karaloğlu, “Van’a gelen insanlar, Van’dan ayrılırken Van’ı anlatan, Van’ı temsil eden bir hediye ile dönmek istiyorlar. Bu konuda çok ciddi bir eksiğimiz var” dedi.

Bu konuda Çin’i örnek veren Karaloğlu, şunları söyledi. “Çin ekonomisini, Çin ekonomisi yapan incik, boncuktur. Biz bunlara da incik, boncuk diye bakıyoruz. Aslında bundan da çok ciddi para kazanılıyor. Biz istiyoruz ki Van’a gelenler, 3-5 liraya Van’ı temsil eden herhangi bir hediye ile dönecek materyaller alsın istiyoruz. Bir iki işletmecimiz güzel şeylerde yapmış, onları teşvikte ettik. Bu illa da halı olacak, kilim olacak gibi değil. İşte Akdamar Kilisesiydi, Van Kedisiydi, Van Kalesiydi, Ters Laleydi. Bakınca hatırlayınca bir televizyon süsü bile çok önemli. Bu tür ürünleri Van da artırmamız lazım. Bunları teşvik ediyoruz. O bakımdan incik, boncuk duran işleri biz önemsiyoruz. İnşallah bunu da geliştirmek istiyoruz” diye konuştu.



Kategori : GÜNCEL