Ressam Fatma Kırdar Ürgüp'te sergi açtı

  • Ana Sayfa
  • Ressam Fatma Kırdar Ürgüp'te sergi açtı
Ressam Fatma Kırdar Ürgüp'te sergi açtı
Seydişehirli Ressam Fatma Kırdar, 13. kişisel resim sergisini Nevşehir'in Ürgüp ilçesinde açtı.Abone ol

Seydişehirli Ressam Fatma Kırdar, Kapadokya'daki rum konaklarını ve tarihi yapıları konu aldığı 13. kişisel resim sergisini Nevşehir'in Ürgüp ilçesinde açtı.

Kırdar'ın geçtiğimiz yıllarda ziyaret ettiği Kapadok turist tanıtım ya bölgesinde, mimari tarzlarından etkilendiği konak ve tarihi yapıları konu aldığı resim sergisinin açılışı Nevşehir Valisi Osman Aydın, Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız ve Seydişehir Belediye Başkanı Abdülkadir Çat tarafından yapıldı. Açılışına Seydişehir Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Şahin ve Nevşehir İl Kültür ve Turizm Müdürü Velettin Birsöz'ün de katıldığı sergiyi gezen Vali Osman Aydın, Ressam Fatma Kırdar'ı tebrik etti.

Bir hafta süre ile sanatseverlerin beğenisine sunulacak olan sergisi hakkında bilgi veren Fatma Kırdar, kendisinin ilkokul mezunu 2 çocuk annesi olduğunu ve 1987 yılından beri resim yaptığını söyledi. Daha önce ziyaret ettiği Kapadokya bölgesi ve Ürgüp ilçesini çok beğendiğini ve buradaki tarihi konakları resmettiğini ifade eden Kırdar, "Kapadokya'da böylesine anlamlı bir hafta içerisinde sergimin açılmasından dolayı çok mutluyum. Burada bana gösterdikleri misafirperverlik için tüm bölge halkına teşekkür ederim" dedi.



Kategori : GÜNCEL