Yumruğu yedikten sonra yaktım bir tane

  • Ana Sayfa
  • Yumruğu yedikten sonra yaktım bir tane
Yumruğu yedikten sonra yaktım bir tane
BDP milletvekili Sırrı Sakık Ahmet Türk'e yapılan saldırıyı ve sonrasında yaşananları ilk kez anlattı. İşte o röportaj.Abone ol

"Sırrı Sakık Kürt siyasetinin ilginç isimlerinden. Her daim şık bir kere. Kendine özgü bir tavrı, duruşu var. En netameli olayların içinde yer alıyor ama hayatın zorlukları onun üzerinden akıp gidiyor sanki. çok dilli seo .." Akşam gazetesinden Nagehan Alçı böyle başlıyor Sırrı Sakık ile yaptığı röportaja. Eşinin Gölbaşı'ndaki mezarından, Ahmet Türk'e yapılan saldırıya kadar her şeyi sormuş BDP milletvekili Sırrı Sakık'a. Sakık da yanıtlamış. İşte o röportajdan başlıklar.

Geçtiğimiz hafta da öyle oldu. Ahmet Türk Samsun’da yumruklu saldırıya uğradığında yanı başındaydı. Önce olay sırasında polislere “şerefsiz” dediği için provokasyonla suçlandı. Ertesi gün ise MHP’li bir belediye meclis üyesi üç yıl önce kaybettiği eşinin mezarını diline doladı. “Teröristlerin eşini buraya gömdünüz” dedi. Cuma günü İstanbul’da bir araya geldik Sakık’la. Zor günler geçiriyordu, belliydi ama yine de her zamaki özenli görüntüsünü koruyordu. “Milano milletvekili yakıştırmasını hak ediyorsunuz” dedim, “Biliyor musunuz, ben hep özenliyimdir. Evde tek başıma da olsam, şık giyinirim” diye cevap verdi ama ardından şunu eklemeyi de ihmal etmedi: “Biz fikir adamıyız, böyle görüntüyle gündeme gelmek hoşuma gitmiyor, bize yakışmıyor.”



Kategori : POLİTİKA