Goldman piyasaların kabusu mu oluyor?

  • Ana Sayfa
  • Goldman piyasaların kabusu mu oluyor?
Goldman piyasaların kabusu mu oluyor?
Goldman Sachs hakkında ortaya atılan sahtekârlık iddiaları bu haftaya da damgasını vuracak...Abone ol

Geçen hafta başta JP Morgan, Bank of America ve General  Electric’ten gelen ve tahminleri aşan olumlu ilk çeyrek bilanço verileri küresel piyasaları coşturdu. Cuma günü öğle saatlerin north dakota seo e kadar çıkışlarını sürdüren endeksler öğleden sonra ABD’den gelen Goldman Sachs’ın sahtekârlık haberi nedeniyle bir anda düşüşe geçti.

ABD’nin sermaye piyasası kurulu SEC (Securities and Exchange  Commission), Wall Street’in önde gelen bankalarından Goldman Sachs’ı mortgage temelli bir yatırım aracı ile ilgili bilgileri yatırımcılardan saklayarak Paulson & Co. adındaki iş ortağına büyük miktarda kazanç sağladığı gerekçesiyle sahtekârlıkla suçladı.

Haberle birlikte endeksler hafta boyu elde ettikleri kazançların neredeyse tamamını geri verdi. Haftayı yüzde 2’lik çıkışla kapamaya çalışan Dow Jones Endeksi gelen haberle haftayı yüzde 0.19’luk artışla kıl payı artıda kapamayı başardı. S&P 500 Endeksi ise geçen hafta yükseldiği bin 200 puan üzerinde tutunamayarak yüzde 0.19’luk düşüşle bin 192 puana geriledi.

PİYASALARIN ŞİŞİ BİRAZ İNDİ



Kategori : GÜNCEL