Adıyaman'da ilk caz konseri

Adıyaman'da ilk caz konseri
ABD'li caz sanatçıları Türkiye'de bugüne kadar hiç caz konseri verilmemiş olan Adıyaman'daydı. Abone ol

ABD Dış İşleri Bakanlığı sponsorluğunda dünya turuna çıkan 'Ari Roland Jazz Quartet' isimli grup, Türkiye turnesi kapsamında bugüne kadar caz konserinin yapılmadığı Adıyaman'da bir konser verdi.

Üniversite öğrencilerinin büyük ilgi gösterdiği konserde grup üyelerinin bazı Türkçe şarkıları da caz müziği ile çalmaları beğeni topladı.

İlk kez caz konserinin düzenlendiği Adıyaman'da, çoğun hotel reklam luğu üniversite öğrencisi yaklaşık 500 kişi Adıyaman Üniversitesi Rektörlük Salonu'nda düzenlenen konsere büyük ilgi gösterdi.

Konsere katılanlar; kontrbasta Ari Roland, tenor saksafonda Chris Byars, piyanoda Sacha Perry ve davulda Keith Balla'dan oluşan Ari Roland Jazz Quartet grubunun parçaları eşliğinde gönüllerince eğlendi. ABD Dış İşleri Bakanlığı sponsorluğunda gerçekleştirilen dünya turnesi kapsamında Türkiye'ye gelen az grubu Ari Roland Jazz Quartet, Ankara, Hatay, Adana, Antalya, İstanbul, Kahramanmaraş ve Gaziantep'in ardından Adıyamanlı sanatseverlerle buluştu.

Konserde performansları ve repertuarlarına aldıkları Türkçe parçalar ile izleyicilerin beğenisini toplayan grup üyeleri, Türkiye'de bulunmaktan çok keyif aldıklarını söyleyerek, kentte ilk caz konserini vermiş olmalarının mutluluklarını daha da artırdığını ifade etti.

Konsere katılan ABD Adana Konsolosu Daria Darnell ise, Adıyamanlı müzik severlerin cazı sevdiğini hissettiğini belirterek, "İzleyiciler cazı çok sevdiler. Sanatçılarımız da, onlara cazı dinletmekten çok keyif aldılar. Her türlü kültürel etkinliklerle bir köprü oluşturuluyor. ABD, Türkiye ve diğer bütün ülkelerle bu yüzden özellikle Güneydoğu Bölgemize çok fazla grup göndermeye çalışacağız. "Türkiye çok güzel, bu konserler Adıyaman'da da çok güzel ve herkes bugün cazı çok seviyor" dedi.

Yaklaşık 2 saat süren konserin sonunda grup üyeleriyle söyleşi yapma imkanı bulan öğrenciler, ABD'li caz sanatçılarıyla bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.



Kategori : GÜNCEL