Kastamonu'ya yeni ilköğretim okulu

  • Ana Sayfa
  • Kastamonu'ya yeni ilköğretim okulu
Kastamonu'ya yeni ilköğretim okulu
Kastamonu'nun Esentepe Mahallesine yapılması planlanan 12 derslikli Reşit Çubukçuoğlu İlköğretim Okulu'nun temeli düzenlenen törenle atıldı. Abone ol

Kastamonu'nun Esentepe Mahallesi'nde yapılan temel atma töreninde konuşan Kastamonu Valisi Mustafa Kara, mahalle sakinlerinin yıllardır okul özleminin bulunduğunu belirterek, yer bulma konusunda yaşanan sıkıntılar nedeniyle okul yapımının geciktiğini söyledi.

Kastamonu'da ilköğretimde okullaşma oranının yüzde 100 seo company olduğunu açıklayan Vali Kara, "Aynı oranları ortaöğretim ve okul öncesinde yakalamak için var gücümüzle çalışmalıyız. Derslik ve öğretmen başına düşen öğrenci sayımız da çok iyi. Önümüzdeki 10 yıl derslik ve öğretmen başına düşen öğrenci sayımızı koruma arzusundayız. Planlarımızı da ona göre yapıyoruz. Kastamonu, eğitim alanında Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100'üncü yılına güvenle bakan bir kent olacak. Geçtiğimiz yıllarda yapılan okulların bir bölümü üzülerek ifade edeyim depreme dayanıklı değil. Bazı eski okullar da kapasite olarak yetersiz. Ben kesinlikle kapasite olarak düşük olan okullara ek derslik yapılması taraftarı değilim. O okulu yıkarız, yerine yenisini yaparız. Şimdiye kadarda hep böyle yaptık" dedi.

Milli Eğitim Müdürü Nihat Tarakçı da, 12 derslikli okulun zeminle birlikte üç kattan oluştuğunu, okulda teknoloji sınıfı, laboratuarlar ve çok amaçlı salonun da bulunacağını belirterek, "Eski okulda ilköğretimin yalnızca birinci kademesi öğrenim görüyordu. İkinci kademeye gidecek öğrenciler diğer okullara dağılmıştı. Şimdi ise öğrencilerimiz birinci sınıftan sekizinci sınıfa kadar aynı okulda öğrenimlerini görebileceklerdir" diye konuştu.

İl genelinde eğitim alanındaki istatistiklerle ilgili bilgi de veren Milli Eğitim Müdürü Tarakçı, okul öncesi oranının il genelinde mutlaka artırılması gerektiğini, bu konuda velilerin de duyarlı olması gerektiğine dikkat çekti.



Kategori : GÜNCEL