Yılmaz Özdil hakkında suç duyurusu!

  • Ana Sayfa
  • Yılmaz Özdil hakkında suç duyurusu!
Yılmaz Özdil hakkında suç duyurusu!
Adana Barış Meclisi, Hürriyet gazetesi yazarı Yılmaz Özdil hakkında, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.Abone ol

Adana Barış Meclisi, Samsun'da, kapatılan Demokratik Toplum Partisi (DTP) Genel Başkanı Ahmet Türk'e yönelik yumruklu saldırıyı övdüğünü ileri sürdükleri Hürriyet gazetesi yazarı Yılmaz Özdil hakkında suç duyurusunda bulundu.

İnönü Parkı Metin2 pvp 'nda bir araya gelen Barış Meclisi üyeleri adına basın açıklamasını okuyan Avukat Tugay Bek, "Yumruk" başlıklı yazının sahibi Yılmaz Özdil'i 'yeni saldırılara zemin oluşturacak, ırkçı, saldırgan ve kışkırtıcı" yazmakla suçladı. Bek, "Yılmaz Özdil, Van'da Deniz Baykal'a atılan yumurtaya karşı çıkmayanların, Ahmet Türk'e yönelik saldırıya da ses çıkaramayacağını savunuyor" diye konuşurken, "Özdil geçmişte, Ogün Samastları anlamak gerekir diye kan damlayan yazılar yazdı" dedi. Özdil'in yazısında Ahmet Türk'e yönelik saldırıyı övdüğünü savunan Bek, "Özdil, halkın bir kesimini diğer bir kesimine karşı kin, nefret ve düşmanlığa açıkça tahrik etmek, suçu ve suçluyu övmek suçunu işlemiştir" diye konuştu. Bek, Özdil'in söz konusun yazısıyla "Basın Meslek İlkeleri 13. maddesinde ifade edilen şiddet ve zorbalığa özendirici, insani değerleri incitici yayınlar yapmaktan kaçınılır" hükmünü ihlal ettiğini iddia etti.

Adana Barış Meclisi olarak, Hürriyet Gazetesi ve Yılmaz Özdil hakkında Adana Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunacaklarını belirten Bek, konuyu Türkiye Basın Konseyi'ne taşıyacaklarını da belirttiler.



Kategori : GÜNCEL