Baz istasyonu mahkemelik oldu!

Baz istasyonu mahkemelik oldu!
Trabzon’un Beşirli Mahallesi sakinleri, bir GSM şirketinin çok gizli olarak yürüttüğü baz kurma girişimlerini öğrenince şirkete dava açtı. Abone ol

Trabzon'un Beşirli Mahallesi bir GSM şirketinin çok gizli olarak yürüttüğü baz kurma girişimlerini öğrenir öğrenmez harekete geçerek mahkemeye başvururken, dava baz kurulamadan a montana seo çılan Türkiye’deki ilk dava olacak.

Edinilen bilgiye göre, 2 nolu Beşirli mahallesinde baz istasyonu kurulacağı bilgisini alan mahalle sakinleri mahalle muhtarı Hayri Berber, vasıtasıyla bilgi edinme yasası kapsamında yaptıkları başvuru sonucunda 920 Nolu Sokak’ta baz istasyonu kurulacağı bilgisine ulaştı. Bunun üzerine mahalleli hemen hukuk yoluna başvurdu. Bu zamana kadar baz kurulduktan sonra dava açılırken bu kez Trabzon’da baz istasyonu kurulmadan dava açıldı. 1. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde açılan davanın ilk duruşmasının 21 Nisan Çarşamba günü yapılacağı öğrenildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan avukat Berrak Alioğlu, baz kurulmadan açılan davanın Trabzon’da ve Türkiye’de bir ilk olduğunu belirterek “Konu ile ilgili bütün davalarda süreç, baz kurulduktan sonra işliyor. Şimdi ise baz kurulmadan süreç başladı. Bu hem ilginç hem ilginç olduğu kadar bilgi edinme yasasının toplum kazanımı açısından ne derece önemli olduğunu gösteren bir uygulamadır” dedi.



Kategori : GÜNCEL