Çınar'da kırsal kalkınma semineri

  • Ana Sayfa
  • Çınar'da kırsal kalkınma semineri
Çınar'da kırsal kalkınma semineri
Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde GAP Eylem Planı projeleri çerçevesinde 'Tarım ve Kırsal Kalkınma' konulu seminer gerçekleştirildi. Abone ol

Çınar Belediyesi ve ilçe Tarım Müdürlüğü tarafından 'Tarım ve Kırsal Kalkınma' konulu bir seminer gerçekleştirildi.

Belediye konferans salonunda yapılan seminerde, açılış konuşmasını yapan nevada seo Belediye Başkan yardımcısı Dengiz, bölgedekeki işsizlik ve ekonomik sorunlar hakkında kısa bir bilgilendirme yaptıktan sonra, "Ulusal ve uluslararası alanda tarım ile çiftçiliği geliştirme konusunda verilen birçok hibe ve destekler vardır.

Bu destekler Tarım Bakanlığı, elçilikler ve uluslararası birtakım kurumlar tarafından projeleri destekleme ve giderlerin yüzde 50 veya yüzde 80'ini karşılama şeklinde verilmektedir. Sosyal gelişim projelerinin yanı sıra ekonomik istihdam ile üretim amaçlı birçok projeler desteklenmektedir. Halkımızın gerek bireysel gerekse kurumsal çerçevede bu projelerden faydalanması gerekli başvuruları yapması gerekir. Biz belediye olarak bu projelerin başvurusu aşamasında başvuru koşulları, gerekli belgeler ve nasıl adım atılacağı konusunda proje birimimiz ile birlikte tüm vatandaşlarımıza bilgi akışında destek olmaya hazırız'' dedi.

Daha sonra İlçe Tarım Müdürü Aziz Özçelik projeleri gerçekleştirme aşamasında üzerlerine düşeni yapacaklarını belirtti.



Kategori : GÜNCEL