Hakkari'de spor salonları yetersiz!

  • Ana Sayfa
  • Hakkari'de spor salonları yetersiz!
Hakkari'de spor salonları yetersiz!
Hakkari'de spor salonu yetersizliğinden ötürü öğrenciler 23 Nisan etkinliklerine toz toprak içinde hazırlanıyor.Abone ol

Hakkari'de spor salonları yetersizliğinden dolayı değişik okullardan yaklaşık 50 kişilik halk oyunları ekibinin okul bahçelerinde etkinliklere hazırlandığı belirtildi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Ba seo agency yramı öncesi etkinliklere katılacak öğrencilerin hazırlıkları sürüyor. Sağlıklı olmayan ortamlarda halk oyunları çalışmalarına hazırlanan öğrenciler, spor salonları yetersizliğinden dolayı açık havada etkinliklere hazırlanmak zorunda kaldıklarını belirttiler. Halk oyunları eğitmeni Veysel Bor ve beraberindeki yaklaşık 50 kişilik öğrenci gurubu da toz ve toprak içinde etkinliklere hazırlanırken objektiflere yakalandı.

Çalışmalara katılan öğrencilerin velilerinden Mehmet Tan ve Yahya Tetik, halk oyunları kursu gören çocukların okul önlerinde hijyenik olmayan ortamlarda çalışmalarını görünce üzüldüklerini belirttiler. Çocuklarının eve geldiğinde üst başlarının toz toprak içinde olduğunu belirten veliler, çocuklarının sağlıklarının tehlikede olduğunu iddia ettiler.

Hakkari İl Milli Eğitim Müdürü Ömer bulut ise, salon sıkıntısının olduğunu doğrulayarak, bununla ilgili çalışmalarının olduğunu belirtti. Bulut, "Maalesef ilde böyle bir sıkıntı mevcuttur. Bu sıkıntıyı aşmak için geçen yıl bir proje yaptık. Ancak ilde yer sıkıntısı var. Yine de sıkıntıyı gidermek için bazı okullarda projeler yaptık o projeleri sizlerle paylaşacağız" dedi.



Kategori : GÜNCEL