Velilerin baz istasyonu isyanı!

Velilerin baz istasyonu isyanı!
Cumhuriyet İlköğretim Okulu Okul Aile Birliği üyesi veliler okulun çevresinde bulunan baz istasyonunun kaldırılması için eylem yaptı.Abone ol

Dalaman Cumhuriyet İlköğretim Okulu Okul Aile Birliği üyesi veliler okulun yakınında bulunan baz istasyonlarının kaldırılması ve okula temizlik görevlisi alınması için eylem yaptı.

Yapılan eylemin asıl amacının ilköğretim okulunun merkezi okul olmalarına rağmen, okulda yeterli kadar temizlik işçisinin bulunmadığı ve bu nedenle okulda yeterli hijyenin sağlanamadığı olduğunu kaydeden Okul Aile Birliği Başkanı Mehmet Özincir, “Bizler öğrenci velileri olarak, çocuklarımızın sağlığı için ge colorado seo nelde sınıflarımızın temizliğini kendi imkânlarımızla yapmaktayız. Bu konuda yetkililerden yardım bekliyoruz” dedi.

Bu güne kadar çeşitli şekillerde sorunlarını dile getirdiklerini açıklayan Özincir, “Okul Aile Birliği Başkanı olarak bir grup arkadaşımız ile bu konuyu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bildirmemize rağmen, yapmış olduğumuz başvurulardan bir sonuç alamadık. Her nedense okulumuzun merkezi okul olmasına rağmen, sağlık bakımından çok da hijyen olduğunu söyleyemeyiz.

Okul içerisi çoğu zaman fosseptik kokmaktadır. Bu konuyu da birçok defa Milli Eğitim Müdürümüze bildirdik. Çoğu zaman okulun ve sınıfların temizliğini öğrenci velileri tarafından yapmaktadır. Son olarak da 12 Nisan Pazartesi günü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bir dilekçe daha verip, kaymakamlığa çıkarak hizmetli için talepte bulundum. Bu talebimiz üzerine 14 Nisan Çarşamba günü kaymakamlığımızca okulumuza bir temizlik elemanı gönderildi. Biz bu konuda İlçe Milli Eğitim Müdürümüze ve tüm yetkilileri göreve çağırıyoruz. Ayrıca okulumuzun önünde bulunan Atatürk Bulvarı’nın okul çıkışlarında çocuklarımızın sağlıklı bir şekilde yolun karşı tarafına geçmelerinin sağlanması için, İlçe Emniyet Müdürlüğümüz ile İlçe Trafik Komisyonun herhangi bir kazaya sebebiyet vermeden önlem alınmasını istiyoruz” diye konuştu.

“BAZ İSTASAYONLARI KALDIRILSIN”

Okulun çevresinde bulunan baz istasyonlarının kaldırılması istediklerini kaydeden Özincir, şunları söyledi: “Veliler olarak kanserojen dağıtan okulumuzun yanında bulunan baz istasyonlarının burada kaldırılması için gerekli yasal işlemlerin yapılmasını, bu konuda da gerekirse önümüzdeki günlerde toplu bir şekilde eylem yapacağız. Bunun içinde öncelikli olarak bu baz istasyonlarının kurulmasına izin veren bina sahiplerinden bunların kaldırılması için bizlere yardımcı olmalarını ve kendi çocuklarını düşünerek baz istasyonlarının kaldırtmalarını talep ediyoruz”



Kategori : GÜNCEL