İlk elektrikli plaka bekleniyor

İlk elektrikli plaka bekleniyor
Türkiye elektrikli otomobil üretimine başladı ama plakalar daha meydanda yok... Abone ol

TÜRKİYE’de bir taraftan uluslararası otomotiv firmaları ilk elektrikli seri üretim otomobilleri üretmek için düğmeye basarken diğer taraftan elektrikliye çevrilen mevcut modeller ise yola çıkmak için hükümetten ‘plaka’ bekliyor.

İtalyan ortağıyla Fiat’ın Fiorino, Scudo ve Ducato, Renault’un ise Kangoo modellerini el en iyi reklam ayarları ektrikliye çeviren BD Oto, Avrupa’da sattığı bu araçları Türkiye’de piyasaya sunmak için hükümetin yeni düzenleme yapıp plaka vermesini bekliyor.

Avrupa’ya 300 tane sattı

Çinli BYD ve Amerikalı Fisker’in Türkiye temsilciliğini alarak dikkatleri üzerine çeken Boyner Sanayi, bir taraftan da İtalyan Veicoli şirketiyle kurduğu BD Oto’yla da hafif ticari araçları elektrikliye çeviriyor. BD Oto Genel Müdürü Osman F. Boyner, 300’den fazla aracı elektrikliye çevirip Avrupa’da sattıklarını belirterek, “Son olarak geçtiğimiz ay 50 hafif ticari aracı Hollanda’da sattık” dedi.




Filolardan talep var




Boyner, şöyle konuştu: “Bu araçları Türkiye’de de satmak istiyoruz. Özellikle filolarla temas halindeyiz. Ancak Türkiye’de elektrikli araçlara yönelik herhangi bir mevzuat olmadığı için araçlara plaka takamıyoruz. 6 aydır hükümetle bu konuda görüşüyoruz. Seri tadilat tip onayına başvurduk . Ama elektrikli araç bu kapsama girmiyor. TSE’de tip onayı için hangi testlerin yapılacağını söyleyemiyor. Bizde Avrupa’daki örnekleri getirdik, gösterdik. Hükümetle bu konuda bir konsensus sağlandı. Bir iki hafta içinde yönetmeliğe elektrikli araçların tip onayı için bir madde eklenmesini bekliyoruz.”



Kategori : GÜNCEL