Bingöl'ün özel balına isim bulundu

  • Ana Sayfa
  • Bingöl'ün özel balına isim bulundu
Bingöl'ün özel balına isim bulundu
Bal sektörüne Bingöl de kendi balı ile girecek. Bal için isim yarışmasının yapıldığı Bingöl'de kazanan isimle patent başvurusu da yapıldı.Abone ol

Bingöl balı için isim yarışması yapıldı. Yarışma sonucunda 'Binşifa' ismi birinci olurken ''Binçiçek'' ikinci, ''Bingöl'' ismi üçüncü oldu.

Bingöl Arıcılar Birliği Başkanı Hüseyin Sağdıç, Bingöl balının ''Binşifa'' adıyla pazarlanacağını belirterek, ''Bingöl balına layık bir marka ile pazar bulmaya çalışacağız'' dedi.

Bi avukat reklam ngöl Arıcılar Birliği tarafından, Bingöl balının tanıtılması ve pazarlanması amacıyla düzenlenen ödüllü isim yarışmasının sonuçlanmasının ardından, Yenişehir Mahallesi'ndeki Yaylalı Konağı'nda bir tören düzenlendi.

Bingöl Arıcılar Birliği Başkanı Sağdıç, törende yaptığı konuşmada, birlik üyesi 670 arıcının yılda yaklaşık 2 bin ton bal ürettiğini ifade ederek, üretilen balı değerlendirmek, tanıtmak ve pazara sunmak için marka arayışına girdiklerini anımsattı.

Yaklaşık 1 ay önce Bingöl balına isim bulmak için başlattıkları ödüllü yarışmanın sona erdiğini anlatan Sağdıç, şöyle devam etti:

''Bingöl balının hak ettiği değeri vermek için birliğimiz bir isim çalışması yaptı. Bunun için ödüllü isim yarışması düzenledik. Yarışmaya 130 kişi yüzlerce isimle katıldı. Yapılan değerlendirme sonunda Kadir Çelik ve Merve Akkuş isimli yarışmacılarımızın önerdiği 'Binşifa' ismi birinci oldu. Bingöl balına layık bir marka ile pazar bulmaya çalışacağız. Balımızı 'Binşifa' adıyla markalaştıracağız. Patent başvurusunu yaptık.''

Ayrıca yarışmada, ''Binçiçek'' ismini öneren Yusuf Yürüyücü ile Tekin Gönç ikinci, İdris Tuğunmuş ise ''Bingöl'' ismiyle üçüncü oldu.

Yarışmada birinci olana tam, ikinciye yarım üçüncüye de çeyrek altın ödülü verildi.

Törene, Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, İl Tarım Müdürü Namet Sevinç, İl Tarım Müdürü Yardımcısı Nurettin Kıyas ve yarışmada dereceye giren vatandaşlar katıldı.



Kategori : GÜNCEL