Saadet'ten su zammına tepki

Saadet'ten su zammına tepki
İstanbul'daki su zammına yönelik tepkiler dinmiyor. CHP'nin ardından Saadet Partisi de zamlara sert çıktı.Abone ol

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Erol Erdoğan, İstanbul'da suya yapılan zamların geri alınmasını istediklerini bildirdi.

Erdoğan, yaptığı yazılı açıklamada, Saadet Partisi olarak geçen T turist tanıtım emmuz ayında suya yapılan yüzde 15'e varan zamları mahkemeye taşıdıklarını belirterek, İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresinin (İSKİ) bu davanın sonucunu beklemeden yeni bir zam daha yaptığını ifade etti.

İSKİ'ye, ''Su maliyetlerini anlaşılabilir, test edilebilir şekilde İstanbul halkıyla açıkça paylaşın. Vatandaşın temel ihtiyacı olan suyu İstanbul Büyükşehir Belediyesinin finansman ihtiyacını karşılayacak bir gelir aracı olarak kullanmayın'' çağrısında bulunduklarını ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti:

''Uygulanan politikalar sonucunda, işsizlik ve yoksulluk sürekli artarken zaten zor durumda olan vatandaşların temel ihtiyaçlarına zam yapılması anlaşılabilir bir durum değildir. Daha önce Saadet Partisi olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesinde su fiyatlarında indirim yapılması yönünde önerge vermiştik. Bu konuda ısrar ediyoruz. Suya yapılan zamların geri alınmasını ve indirim yapılmasını istiyoruz.''



Kategori : GÜNCEL