Airbus kül bulutlarının içinde uçtu

  • Ana Sayfa
  • Airbus kül bulutlarının içinde uçtu
Airbus kül bulutlarının içinde uçtu
Airbus test uçaklarının İzlanda'daki yanardağ patlamasından kaynaklanan kül bulutunun etkisini araştırdığı bildirildi. Abone ol

Konuya ilişkin açıklamada, Airbus'ın önceden planlandığı geliştirme test uçuşlarının avantajlarından yararlanarak Avrupa üzerindeki volkanik küllerin durumu ve uçuş sistemleri üzerindeki etkisi ile ilgili bilgi alma imkanına sahip olduğu belirtildi.

Açı hipnozla vajinismus tedavisi klamada, 4 adet EA motoru ile güçlendirilen ''Airbus A380 MSN 004'' ve Rolls Royce motorları ile güçlendirilen ''A340-600 MSN 360''nın sırayla Fransa'nın Toulouse Havaalanı'ndan havalandıkları, uçuşlar süresince Airbus'ın uçuş test ekibinin uçakların ve motorların kül bulutları içerisindeki durumunu incelediği kaydedildi.

A380 MSN 004'ün 3 saat 50 dakikalık uçuşun ardından, A340-600 MSN 360'ın ise 5 saatlik uçuşun ardından indikleri dile getirilen açıklamada, test uçuş ekibinin uçuş sırasında herhangi bir anormalliğe rastlamadıklarını bildirdiği ve uçuş sonrası yapılan incelemelerde de herhangi bir anormalliğe rastlanmadığı ifade edildi.

Airbus'ın tüm bilgileri motor üreticilerine ve ilgili otoritelere ulaştırarak hava sahasının güvenli bir şekilde açılması için araştırmalara desteğini sürdürdüğü belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Airbus Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Tom Enders, ''Havacılık endüstrisi ile koordinasyon halinde çalışıyor ve elimizden gelen tüm teknik yardımı sağlıyoruz. Açıkça görülüyor ki tüm endüstri en kısa sürede bu soruna bir çözüm bulmak ve Avrupa hava sahasını tekrar uçuşa açmak istiyor'' dedi



Kategori : EKONOMİ