Taksi dolmuş sahiplerine müjde

Taksi dolmuş sahiplerine müjde
İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, ticari taksilerin ardından taksi dolmuşlardan da yıllık harç alınmasını kaldırdı.Abone olİstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi Nisan ayı toplantılarının son birleşimini Saraçhane Belediye Sarayı’ndaki Meclis Salonu’nda gerçekleştirdi.

Meclis 2. Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ’ın yönetiminde gerçekleşen topla florida seo ntıda, taksi dolmuşlardan alınan yıllık ruhsat harç ücretinin bir defaya mahsus ödenmesi karara bağlandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın 2009 yılında taksici esnafıyla yaptığı görüşme sonrasında, her yıl Belediye Meclisi’nin belirlediği oranda iki taksitte ödenen ruhsat harç bedellerinin kaldırılması kararlaştırılmıştı. Taksi ruhsat harçları, Belediye Meclisi’nin 14 Mayıs 2009’da bu doğrultuda oybirliğiyle aldığı kararla kaldırıldı.

Bu kararın ardından ‘taksi dolmuş’ olarak çalışan esnaf da İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne uygulanan yıllık harçların kaldırılması talebinde bulundu. Talebi 16 Nisan 2010 tarihli birleşimde değerlendiren İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, “taksi dolmuşlarından alınan yıllık ruhsat harçlarının 2010 yılında son kez alınması, ileriki yıllarda alınmaması”nı uygun buldu.

Karar doğrultusunda dolmuş taksiler de ticari taksiler gibi yıllık harcı bir defada ödeyecek ve ileriki yıllarda harç alınmayacak. Her yıl yapılan vize uygulaması ise aynen devam edecek.



Kategori : GÜNCEL