Baykal'ı Van'da CHP koruyacak

Baykal'ı Van'da CHP koruyacak
CHP Van İl Başkanlığı Baykal'ın saldırıya uğradığı olayda emniyeti suçladı, bundan sonrası için önemli bir karar aldı.Abone ol

CHP Van İl Başkanı Halil Kartal, Genel Başkan Deniz Baykal'ın Van'da protesto edilmesiyle ilgili, ''Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmaya, delillerimiz ve tanıklarımızla dahil olmak için dilekçe vereceğiz'' dedi.

İl teşkilatı olarak, kendilerinin de olaylar sırasında kaydedilen görüntü ve fotoğraflarda belirledikleri kişilerle ilgili dilekçeyi Cumuhuriyet Başsa ebay vcılığına sunacaklarını vurgulayan Kartal, ''Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmaya delillerimiz ve tanıklarımızla dahil olmak için dilekçe vereceğiz'' şeklinde konuştu.

Hazırladıkları dilekçede, AK Parti Van İl Başkan Yardımcısı Aslan Yılmaz ve Merkez İlçe Yönetim Kurulu üyesi Cahit Kiraz ile Gençlik Kolları üyesi 4 kişiden şikayetçi olduklarını ifade eden Kartal, iki sayfalık dilekçede, aralarında CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun da bulunduğu 20 eski ve yeni milletvekili ile parti yöneticisinin imzasının yer aldığını kaydetti.

''BAYKAL VAN'A GELDİĞİNDE BİZ KORUYACAĞIZ''

Kartal, olayların ardından Vali Münir Karaloğlu ve Emniyet Müdürü Şükrü Rafet Mert'in kendilerine ''geçmiş olsun'' dileğinde bulunmamasına üzüldüğünü ifade ederek şöyle konuştu:

''Olayı yapan çeteyi deşifre ettik. Şimdi de yargılatmak istiyoruz. Nasıl Samsun'da Ahmet Türk'e, Kayseri'de Bakan Taner Yıldız'a yapılan saldırı sonrası failler yakalanıp tutuklandıysa, bu olaydaki failler de yakalanıp yargı önüne çıkarılmalı ve tutuklanmalıdır. Bizim belirlediğimiz isimler var. Bunlar, Aslan Yılmaz, Cahit Kiraz, Taha Çoban, Murat Ergin, Naci Uçkan, Abdulkadir Bardak, Selami Taşdemir ve Mehmet Göl. Bu kişiler hakkında soruşturma derinleştirilerek asıl olayın arkasında bulunan çete başının ortaya çıkarılmasını istiyoruz.

Bundan sonra genel başkanımız Baykal Van'a geldiğinde, O'nu Emniyet Müdürlüğü değil, biz koruyacağız. Buna da gücümüz yeter. Çünkü bu olayda emniyeti taraf olarak gördük.''



Kategori : POLİTİKA