Çalınan Sakal-ı Şerif kargoda çıktı

  • Ana Sayfa
  • Çalınan Sakal-ı Şerif kargoda çıktı
Çalınan Sakal-ı Şerif kargoda çıktı
Sivas'ta merkez camisinden bir hafta önce çalındığı ortaya çıkan Sakal-ı Şerif kargo yoluyla müftülüğe gönderildi.Abone ol

Sivas'ta, bir camiden çalınan ''Sakal-ı Şerif'' Ankara'dan isimsiz bir kargo ile Sivas Müftülüğü'ne gönderildi. Sakal-ı Şerif emniyette incelemeye alınırken meslekten atılan bir imam üzerindeki şüpheler sürüyor.

Kent merkezi Kızılırmak Mahallesi İmaret Camisi'nde 6 komşu ülke reklam gün önce yapılan incelemede saklandığı özel sandıktan çalınan Sakal-ı Şerif ile ilgili polis çalışma başlattı. Yapılan çalışmalar sürerken, bugün üzerinde isim olmayan ve Ankara'dan yollandığı tespit edilen bir kargo ile camiden çalınan Sakal-ı Şerif Sivas Müftülüğü'ne ulaştı.

Müftü Yardımcısı Orhan Keskin, kargo ile gelen Sakal-ı Şerif'i görünce durumu Emniyet Müdürü Ahmet Kemal Seyhan'a bildirdi. Seyhan'ın talimatı ile Müftülüğe gelen polis ekipleri, kargo kutusundaki Sakal-ı Şerif'i, Müftü Yardımcısı Orhan Keskin'in odasında inceledi. Ekipler daha sonra şişe içerisinde, orijinal kabında bohçaya sarılı halde gelen Sakal-ı Şerifi emniyete götürdü.

İMAMLIKTAN ATILAN BİRİ OLABİLİR

Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerince olayın ardından Sakal-ı Şerif'in bulunması için yoğun bir çalışma yapıldığı, ''alanın iyice daraltığı'' belirtildi. Bu konuda imamlıktan atılma bir kişinin arandığını belirten yetkililer, Sakal-ı Şerif'in, yakalanacağından korkan bu kişi tarafından gönderilmiş olabileceğini kaydettiler.

Bu arada Müftülüğe gelen İmaret Camisi İmamı Nurettin Işık'ın da Sakal-ı Şerif'in bulunması nedeniyle sevinçli olduğu görüldü.



Kategori : GÜNCEL