Başkentte sağanak yağış felç etti

  • Ana Sayfa
  • Başkentte sağanak yağış felç etti
Başkentte sağanak yağış felç etti
Ankara'da dün gece başlayan ve günboyu devam eden yağışlar, bazı bölgelerde su baskınlarına neden oldu.Abone ol

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, başkentte 09.00-18.00 saatleri arasında metrekareye 5.0 kilogram yağış düştüğünü bildirdi. Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına Mamak, Altındağ ve Çankaya'daki bazı semtlerde 50 ev ve iş yerinden su baskını ihbarı mimarlık geldi.

İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri gelen ihbarlar üzerine, Mamak ve Altındağ ve Çankaya'daki bazı semtlerde su baskınına uğrayan ev ve iş yerleriyle ilgili müdahalede bulundu.

İtfaiye ve ASKİ ekipleri su baskının ciddi ve endişelenecek boyutta olmadığını ifade ederek, ekiplerin sorun yaşanan ev ve iş yerlerinden su tahliyesi yaptığını bildirdi.

Alt yapı yetersizliği olan bazı bölgelerde, ana arterlerde seyir halindeki taşıtlar, ulaşmak istedikleri yere gitmekte sıkıntı yaşadılar. Taşıtların sıkıntı yaşadığı yaşadığı bölgelerin başında Ulus, Opera Meydanı, Emek, Adliye, Gençlik Parkı civarı geldi.

Selim Sırrı Tarcan Spor Salonu ile Adliye arasındaki park halindeki 3-4 araç da suda mahsur kaldı. ASKİ ekipleri vidanjör yardımıyla araçları kurtarmaya çalışıyor.

BAŞKENTTE HAVA DURUMU

Başkentte yarın yine gök gürültülü sağanak yağışlı bir gün bekleniyor. En düşük hava sıcaklığının ise 7 ile 17 derece arasında olacağı belirtildi.

Kentte Perşembe gününden itibaren ise parçalı bulutlu havanın hakim olacağı, sıcaklık değerlerinin 4 ile 17 derece arasında değişeceği bildirildi.



Kategori : GÜNCEL