50 bin ev acilen yıkılmalı!

50 bin ev acilen yıkılmalı!
GYODER: İstanbul’daki 3 milyon konut stoku içinde 2 milyonu sağlıksız; eylem planı şart...Abone ol

GYODER Başkan Yardımcısı Işık Gökkaya ihtiyacı olan ve sağlıksız konutlarda yaşayanlar için deprem riskini de kapsayan eylem planı hazırlanması gerektiğini belirtti

Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Tanes, yeni normalleşme döne inşaat firması seo minde, konut arzında, konut yapı ruhsatları daire sayısı verilerine göre dördüncü çeyrekte belirgin artış gözlemlendiğini belirtti. Tanes, her ne kadar 2006-2007 rakamlarının gerisinde kalınsa da, önümüzdeki dönemde bu artışın devam edeceğini öngördü.

Tanes, düzenlediği toplantıdaki konuşmasında, 2009 yılındaki küresel krizin etkisiyle daralma yaşanan dönemde inşaat sektörünün de yıl toplamında yüzde 16.3 oranında küçülerek, “Krizden en fazla etkilenen sektör” olduğunu dile getirdi.

GYODER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Işık Gökkaya da, Türkiye konut stokunun yüzde 65’inin yenilenmesi gerektiğini belirterek “Konutta alım gücü nedeniyle sınırlı arz talep dengesi oturtabiliyoruz. TOKİ ve diğer kuruluşların C grubu ve altına yönelik ürettiği konular var. Arsa maliyeti sorun” dedi.

Gökkaya, ikincil piyasa oluşmadan faizlerin bulunduğu seviyelerin altına düşmeyeceğini, İstanbul’daki 3 milyon konut stoku içinde 50 bin konutun acil yıkılması gerekirken, şu anda hâlâ insanların burada yaşadığını anlattı. 3 milyon konutun 2 milyonunun da sağlıksız olduğunu sözlerine ekledi.



Kategori : GÜNCEL