Beykoz'da lezzetler yarışı

Beykoz'da lezzetler yarışı
Beykoz Belediyesi turizm haftası kapsamında geleneksel lezzetlerin yer aldığı bir yemek yarışması düzenledi.Abone ol

Bu yıl 34.sü kutlanan Turizm Haftası Etkinlikleri kapsamında Beykoz’da düzenlenen Yemek Yarışması’nda lahana sarmasından kabak tatlısına fasulye kavurmasından gözlemeye kadar ev hanımlarının özenle hazırladığı yemekler birincilik için kıyasıya yarıştı.

Türk y pennsylvania seo emek kültürünün tanıtılması ve yaşatılması amacıyla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Beykoz Kaymakamlığı, Beykoz Belediyesi ve Anadolu Hisarı Turizm Kalkındırma Derneği işbirliği ile düzenlenen yemek yarışmasına ilçe genelinden 60 ev hanımı katıldı.

Anadoluhisarı Sabancı Öğretmenevi’nde, Ana Yemek, Börek ve Tatlı olmak üzere üç kategoride yapılan yarışmanın jüri üyeleri arasında Nadir Güllüoğlu, Ayşe Tüter, Nilgün Tatlı, Şef Aşçı Eyüp Kemal Sevinç, Mutfak Dostları Derneği’nden Engin Koban ve birçok gurme yer aldı. Geleneksel tatlarımızın şık sunumları ve lezzetleriyle görücüye çıktığı yarışmada jüri üyeleri seçim yapmakta zorlandı.

Beykoz Kaymakamı Aydın Ergün, Belediye Başkan Yardımcıları Yüksel Baki, Nevin Çalışkan ve ilçe sakinlerinin katıldığı yarışmada Ana Yemek dalında birincilik ödülünü Antep Yuvalaması ile Sevim Paccı, Börek dalında Ispanaklı Kol Böreği ile Hanife Metin ve tatlı dalında ise Kabak Tatlısı ile Hatice Handan Tek kazandı.

Yemek yarışmasının sonunda birinci ve ikinci olan yarışmacılar Akdeniz Bölgesi’nde 2 gün 2 gece çift kişilik tatil, üçüncü olan yarışmacı ise Boğaz’da bir akşam yemeği kazandı.



Kategori : GÜNCEL