İSMEM ile sokaktan farklı bir hayata

  • Ana Sayfa
  • İSMEM ile sokaktan farklı bir hayata
İSMEM ile sokaktan farklı bir hayata
Sokaklarda yaşayan 10 genç, İSMEM'deki eğitimlerinin ardından artık yepyeni bir hayat yaşacaklar.Abone ol

Bir zamanlar sokakta yaşayan 10 genç, İSMEM bünyesinde 4 yıl boyunca aldıkları temel ve mesleki eğitimlerini başarı ile tamamlamanın ardından kendi ayakları üzerinde durabilen bireyler olarak topluma kazandırıldılar.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Kayışdağı Darülaceze Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren İ connecticut seo stanbul Gençlik Rehabilitasyon ve Meslek Edindirme Merkezi İSMEM, sokakta yaşayan ya da yaşama riski altında bulunan gençleri rehabilite ederek üreten bireyler olarak topluma kazandırmaya devam ediyor.

İSMEM, önceki gün düzenlenen mezuniyet töreni ile 10 genci daha yaşama yeniden kazandırdı. Diplomalarını alan İSMEM’li gençler mezuniyet kütüğüne isimlerini kazıyıp yaşamda tutunma sözü verdi.

HEPSİ ARTIK MESLEK SAHİBİ ÜRETEN BİRER BİREY…

İlk mezunlarını 2009 yılında veren İSMEM, toplamda 18 gencin yaşama sımsıkı tutunmasını sağladı. Bu yıl mezun olan gençler ve aldıkları eğitimler şöyle: C. Ş. (21), E. K. (20), N.D. (20) Bahçıvanlık, E. Ö. (23), Ö.G. (19), İ. Y. (21), R. E. (24), S. G. (25) Elektrik, Ö.Ç. (23), Ş.Y (24) Bilgi İşlem... Temel eğitimlerinin yanı sıra mesleki eğitimlerini de tamamlayan gençlerin her biri sosyal güvenceli kamu ve özel kuruluşlarda çalışma hayatına atıldı.

HERŞEY HAYAL KURABİLMEYİ ÖĞRENMEKLE BAŞLADI…

Yapılan protokol konuşmalarının ardından mikrofona gelen E.Ö, 2008 yılında İSMEM’e gelmeden önceki dönemde, bugünün hayalini bile kuramayacak durumda olduğunu belirtti. “Her şeyden önce burada hayal kurabilmeyi öğrendim. Her şey böyle başladı” diyen E.Ö, “Bundan sonraki hayatımı hayalini bile kuramayacağım bir devlet memuru olarak geçireceğim. İSMEM’e sadece bir hayat borçluyum” diyerek sözlerini tamamladı.



Kategori : GÜNCEL