Gezmiş'i astıran hakime kara tabut!

  • Ana Sayfa
  • Gezmiş'i astıran hakime kara tabut!
Gezmiş'i astıran hakime kara tabut!
Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının idamına karar veren askeri hakim Ali Elverdi son yolculuğuna siyah bir tabutla uğurlandı. Abone ol

12 Mart Muhtırası döneminde Gezmiş, Aslan ve İnan’ın idamlarına karar veren Ali Elverdi, dün Kocatepe Camii’nde düzenlenen askeri törenin ardından Cebeci Asri Mezarlığı’nda toprağa verildi. Törene, Elverdi’nin oğulları; TOBB Genel Sekreter Yardımcı Vekili ve Hukuk Müşaviri İskender Elverdi ile Atilla Elverdi, yakınları, arkadaşları, Ankara Garni google ads ayarları zonu’nda görevli bazı general, subay ve astsubaylar katıldı.

Törende Elverdi’nin yakınları duygusal anlar yaşarken, isimlerini açıklamak istemeyen arkadaşları ise, Elverdi’nin çok tartışılan kararını dönemin koşulları gereği verdiğine dikkati çekti.

Genelkurmay Başkanlığı ile kuvvet komutanlıklarının çelenk gönderdiği törende askeri katılımın düşük kalması dikkati çekti. Askerin yanı sıra emniyet güçlerinin de yoğun güvenlik önlemleri aldığı törende caminin karşısında bulunan duvara “Devrimci Liseliler” ve “Liseli Öğrenci Birliği” isimli sol grupların isimlerinin yazılı olması dikkati çekti. Yazıların, duvara ne zaman yazıldığı konusunda bilgi verilmedi.

Siyah tabut kullanıldı

Ali Elverdi’nin oğlu İskender Elverdi, bazı internet sitelerinde yer alan babasının “kara tabutla gömüldüğü” yönündeki iddialarla ilgili olarak, “Kefeni GATA’dan temin edildi. Yine oradan temin edilen tabuta kondu. Tabutu bayrakla sarıldı. Camiye getirildi. Cenaze töreninin ardından ise, mezarlığın başına kadar tabutta getirildi. Burada tabuta sarılan Türk bayrağı katlandı. Bana teslim edildi. Daha sonra tabuttan çıkarılarak kefenle daha önceden satın aldığımız mezara gömüldü. Tabutun renginin neden siyah olduğu hiç aklıma gelmemişti. Belki Merkez Komutanlığı’nın bir bildiği vardır” diye konuştu.




Kocatepe Camii’nin karşısındaki duvarda bazı sol örgütler tarafından yazılan yazılar dikkat çekti.



Kategori : GÜNCEL