İstanbul'da mendilci çocukların okul sevinci

  • Ana Sayfa
  • İstanbul'da mendilci çocukların okul sevinci
İstanbul'da mendilci çocukların okul sevinci
İstanbul Büyükşehir Belediyesi sokakta mendil satan, boya yapan yüzlerce çocuğu okullu yapmanın sevincini yaşıyor.Abone ol

Sokakta çalışan çocuklar için harekete geçen İstanbul Büyükşehir Belediyesi, ailelerinin onayıyla sokaklardan aldığı 404 çocuğu yeniden eğitim hayatına kazandırdı. Düne kadar mendil satmanın peşinde koşan çocuklar artık güzel not için yarışıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin AB fonları ve Sultanbeyli Belediyesi’nin katkıları lokal seo yla 2009 yılında hayata geçirdiği Sultanbeyli Çocuk ve Gençlik Merkezi, çalışmalarını sürdürüyor.

AB - İç Göç Entegrasyon Projesi Sosyal Önlemler Bileşeni Kilit Uzmanı Hans Maeth, projenin İstanbul’daki uygulama alanı olarak yapılan Sultanbeyli seçiminin, ulaşılan sonuçlarla ne kadar isabetli bir karar olduğunu gördüklerini belirtti. Çocukların hem öğrenebilecekleri, hem de sosyal çevre edinebilecekleri böyle bir merkezin her açıdan bir kazanç olduğunu söyleyen Maeth, “Destek veren herkese teşekkürler. Bu programla geleceğe iyimser bakabileceğimizi görüyorum” dedi.

404 ÇOCUK YENİDEN OKUL SIRASINDA

İBB Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Muzaffer Saraç, Sultanbeyli Çocuk ve Gençlik Merkezi’nin yaptığı çalışmalar sonucu bugüne kadar toplam 404 çocuğu yeniden okul sıralarına döndürdüğünü belirtti. Bu çocukların 310 tanesinin sokaklarda çalıştığını ve yaşamlarının ileriki safhalarında ciddi sorunlarla karşılaşabilecek risk grubu içerisinde bulunduklarını belirten Saraç, geriye kalan 94’ünün ise okullarından kopmak üzere bulunan ve sokakta çalışmaya başlama arifesindekilerden oluştuğunu belirtti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak 2004 yılından bu yana sosyal belediyecilik alanında birçok projeye imza attıklarının altını çizen Saraç, İGEP’te olduğu gibi bundan sonra da her türlü sosyal projenin hayata geçirilmesinde yer alacaklarını belirtti.



Kategori : GÜNCEL