Van'a 5 yıldızlı yatırım

Van'a 5 yıldızlı yatırım
Doğunun incisi Van her gün yeni yatırımlarla daha da büyüyor. Vanlı işadamından memleketine 5 yıldızlı yatırım var.Abone ol

Van ikinci 5 yıldızlı oteline kavuşuyor. Vanlı işadamı Kurtuluş Akay’ın yaptıracağı 5 yıldızlı otelin ardından Global Yatırım Holding’de Van’a 5 yıldızlı otel yapma kararı aldı.

Van Valisi Münir Karaloğlu da, 5 yıldızlı otel yapma kararı olan Global Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kutman’ı tebrik etti.

2 yıl önce alışveriş merkezi ve 5 yıldızlı otel yapmak için Van Belediyesi’ne ait garajı satın alan Global Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kutman, beraberindeki 5 kişilik heyetle birlikte Van’a gelerek Vali Münir Karaloğlu’nu makamında ziyaret etti.

AVM VE OTELDE 2 BİN KİŞİ ÇALIŞACAK

Dünyanın ünlü markalarının da yer alacağı AVM hızlı seo ile birlikte 5 yıldızlı bir oteli de yapmayı düşündüklerini anlatan Kutman, yatırımın tamamlanmasının ardından 2 bin kişinin çalışacağını belirtti. Kutman, “2 yıl önce Ak Parti Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu’nun uzun süren iknası sonucu burada yatırım yapmaya karar verdik. O zaman da rekor bir fiyatla, Van Belediyesi’ne ait arsayı almıştık. Ancak 2 yıldır hiçbir yatırım yapamadık. Ünlü marka firmalarının, Van’da ürün satmak için bizlerden talepleri var. Otelin ihalesi nisan ayı sonunda tamamlanacak. Ne yapıp edip mayıs ayı içinde o araziye girip inşaatı başlatmamız gerekiyor. İnşaat mevsiminde en azından kaba bölümünün bitirilip, kış aylarında bina içinde çalışmaya devam etmemiz lazım. Bu konuda sizlerden destek ve yardım bekliyoruz.” dedi.

Vali Münir Karaloğlu da, Van’a yatırım yapacak müteşebbislere kapılarının açık olduğunu belirterek, Global Holding’in işlemleri için de kendilerine her konuda destek olacaklarını belirtti.

İRAN TURİSLERİNE KATKI

Global’in Van da 5 yıldızlı otel yapma kararının kendisini mutlu ettiğini söyleyen Karaloğlu: “İran’dan Van’a gelen turist potansiyelini bir türlü insanlara anlatamıyoruz. Bunu anlatabilirsek talep patlaması olur. Sadece Nevruz haftasında Van’a 18 bin İranlı turist geldi. Çünkü İranlılar Nevruzu 15 gün kutluyor. Nevruz Bayramını Vanlılar olarak değerlendirmemiz lazım. İranlılar buraya eğlenmeye ve alışverişe geliyorlar. Global Holding’in de yatırım yapmasını önemli buluyoruz.” dedi.

VAN GÜVENLİ BİR ŞEHİR

Global Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kutman’a, yatırım yapması için, Van’ın yer altı zenginliğinden ve var olan potansiyellerden de bahseden Karaloğlu, elektrik santrali kurmaları için de tavsiyelerde bulundu. Van’ın güvenli bir şehir olduğunu anımsatan Karaloğlu, daha sonra şunları söyledi:

“Hidroelektrik santrali kurmak için mutlaka bu bölgeye yatırım yapmalısınız. Buralarda ormanlık alan yok. Dağ, taş toprak ve kaya. Bahçesaray ve Çatak bölgesinde çok verimli su kaynakları var. DSİ bu bölgede şu an 1200 Megawatlık bir güç olduğunu söylüyor. Şu anda Muradiye’de 42 Megawatlık bir hidro elektrik santrali yapılıyor. Burada termik santral de olabilir. Çünkü bu bölgede kömür de var. Van, aynı zamanda madencilik bakımından da son derece bakir bir alan. Terör dolayısıyla son 30 yıldır kimse bu bölgeye kazma dahi vurmamış. 30 yıl önceki teknoloji ile ne yapılabildiyse yapılmış.” dedi.



Kategori : GÜNCEL