Niğde'de tarihi sokaklara restorasyon

  • Ana Sayfa
  • Niğde'de tarihi sokaklara restorasyon
Niğde'de tarihi sokaklara restorasyon
Niğde'de kültür mirasımızı yaşatma projesi. Belediye tarihi sokakları elden geçirmek için çalışma başlattı.Abone ol

Recep KORKUT
NİĞDE

Niğde Belediyesi günümüze kadar gelebilen kültür miraslarımızı, sokak silüetlerimizi korumak, yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak sorumluluğuyla “Niğde Koruma Ve Yaşatma Projesi” adı altında çalışma başlattı.

Bu çalışma çerçevesinde Kadıoğlu sokak, Polat arkansas seo sokak ve Cami sokakta rölöve, restorasyon, meydan ve çevre düzenleme projeleri ile açık alan, avlu, bahçe duvarları, çeşme, müştemilat, sokak dokusu, peyzaj düzenleme projeleri, sokak ve cephe sağlıklaştırma projeleri Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Mimarlık ve Mühendislik Hizmetleri Şartnamesine göre yapılacak.

Kadıoğlu sokak için gerekli kurumlardan ödenek sağlandığını belirten Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; “Kadıoğlu sokağın restorasyonu ile ilgili belediye olarak tüm yazışmalarımız bitti. Bununla ilgili gerekli kurumlardan ödenekte aldık. Dolayısıyla yakında ihaleye çıkacağız. Kadıoğlu sokağı restorasyonun yapılmasını sağlayacağız. Restorasyona ihtiyacı olan diğer tescilli binalarında sırasıyla restorasyonunu yapacağız. Niğde Belediyesi olarak şimdiye kadar hiçbir eski eserin restorasyonun yapılmadığını söyleyebiliriz ama önümüzdeki süre içerisinde ciddi rakamları bulabilecek şekilde bir restorasyon hizmeti Niğde Belediyesi olarak vermiş olacağız. Bununda ilk adımını Kadıoğlu konağı ile atıyoruz. Niğde’mizin önemli mekanlarından, önemli noktalarından ve tarihi binalarından biri de Kadıoğlu konağı ve sokağı. Dolayısıyla belediye olarak bizde işe bu sokaktan başlamış oluyoruz” şeklinde konuştu.



Kategori : GÜNCEL