Bitlis turizmden pay istiyor!

Bitlis turizmden pay istiyor!
Bitlis Kültür ve Turizm Müdürü Hüsnü Işıkgör, kentin turizm açısından hak ettiği değeri bulamadığını belirtti.Abone ol

Bitlis Kültür ve Turizm Müdürü Hüsnü Işıkgör, Bitlis'in turizm açısından hak ettiği yerde olmadığı belirterek, Doğu Anadolu'da 3 tane turizm merkezi olan tek il olmalarına rağmen pastadan pay alamadıklarını söyledi.

Bitlis İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüsnü Işıkgör, 15-22 Nisan tarihleri arasında düzenlenen "Turizm Haftası" kapsamında il genelinde çeşitli etkinlikler y louisiana seo aptıklarını söyledi. Tarihi ve doğal güzellikleri ile bilinen Bitlis'in turizmden hak ettiği payı alamadığını belirten Işıkgör, özel müteşebbisin il genelinde konaklama tesisi ihtiyacının karşılanması noktasında atağa geçmeleri gerektiğini vurguladı. Tanıtıma daha fazla önem vereceklerini vurgulayan Işıkgör, "Bitlis turizm açısından hak ettiği yerde değil. Pastadan pay alamıyor. Bunu değerlendirdiğimizde Doğu Anadolu'ya tur düzenleyen grupların artması lazım diye düşünüyorum.

Kültür turlarına yönelmeleri lazım. İnanç turizmi açısından da ilimiz çok zengin, bunu ön plana çıkarmayı hedefliyoruz. Bitlis'in turizmdeki pastasından pay almasını istiyoruz. Artık yeter dedik, gelin bu tarafı da açalım görün diyoruz. Turizme her türlü katkıya hazırız. Çünkü Bitlis ilinde 3 tane turizm merkezi var. Doğu Anadolu'da 3 tane turizm merkezi olan tek il biziz. Bugün artık arazi tahsisi yapılabilir hazır halde, alt yapımız var. Artık iş adamlarımızı davet ediyoruz, diyoruz gelin buraya artık oteller yapın ki insanlar konaklayabilsin. Konaklama olamadan insanlara bir şeyler verme şansımız yok. Bunun için diyoruz ilk önce alt yapıyı hazırlamamız lazım ki talebi karşılayabilelim. İlk önce insanlara arz etmemiz lazım diye düşünüyorum" dedi.

Bitlis İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüsnü Işıkgör, Van Gölü ve çevresinin ise Bitlis için ayrı bir önem arz ettiğini vurgulayarak, tertemiz bir Van Gölü olması sebebiyle herkesi bu kıyılarda yüzmeye beklediklerini de sözlerine ekledi.



Kategori : GÜNCEL