1 Mayıs 1977'de Taksim' deydim!

1 Mayıs 1977'de Taksim' deydim!
DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün'den 1 Mayıs'ı Taksim'de kutlamaya gelecek olan işçilere anlamlı çağrı...Abone ol

DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün, 1 Mayıs 1977'de Taksim'de bulunanları, 1 Mayıs günü ''77'de Taksim'deydim'' pankartının altında toplanarak DİSK kortejine katılmaya davet etti.

Görgün, yaptığı yazılı açıklam en hızlı seo ada, Taksim alanının, 1977 yılında 1 Mayıs kutlamalarında kana bulandığından beri ilk kez demokratik kutlamalara açıldığını belirterek, şunları kaydetti:

''Ne var ki bunun yeterli olmadığını düşünüyoruz. Halen aydınlatılmamış olan 1977 yılı 1 Mayıs katliamının açığa çıkarılmasını istiyoruz. Talebimizi dile getirmek, katledilen dostlarımızı anmak için 1977 kutlamalarında katledilenlerin aileleri DİSK'le birlikte alana girecek. Aydınlar ve sanatçılar, o ailelerle ve emekçilerle beraber olacak.

Bu talebin 1977 yılında alanda olan herkesin yüreğinden yükseldiğini biliyoruz. Yıllar süren mücadeleden sonra tekrar alanlara çıkarken, bu talebi haykırmak ve eski dostlarımızı unutmadığımızı göstermek için 1977 kutlamalarına katılmış olan herkesi, saçlarımız ağarmış olabilir, ama Nazım'ın dediği gibi 'Kararmasın yeter ki sol memenin altındaki cevahir' diyen herkesi 1 Mayıs günü saat 09.30'da Şişli Meydanı'na DİSK kortejine, '77'de Taksim'deydim' pankartının altına davet ediyoruz.''



Kategori : EKONOMİ