Alman yazarının başörtüsü tepkisi!

  • Ana Sayfa
  • Alman yazarının başörtüsü tepkisi!
Alman yazarının başörtüsü tepkisi!
Nobel'li yazar Günter Grass, 'Benim dinle hiç alakam yok ama başörtüsünü gericilik sayıp yasaklayanlara çok kızıyorum' dedi.Abone ol

Günter Grass 7 Aralık 1999'da Stockholm'deki törende, Nobel Edebiyat Ödülü'nü kabul konuşmasına bu duyuruyla başlamıştı: "Devamı var." Oradan on dokuzuncu yüzyıl edebiyatına getirmişti sözü. Dickens'm istanbul seo birçok romanının, Tolstoy'un Anna Âarenina'sının okuyucuyla ilk kez, dönemin gazetelerinde tefrika edilerek tanıştıklarını, her bölümün sonundaki "devamı var" müjdesiyle, hiç bitmeyecekmiş gibi sürüp gittiklerini anlatmıştı. Aslında, sadece klasiklerin değil, bir bütün olarak edebiyatın verdiği sonsuzluk duygusuydu söz ettiği... Hikâyelerin hiç bitmeyeceğini anlatıyordu bize. İnsanoğlu, yazıyı keşfinden çok önce başlamıştı hikâye anlatmaya ve başladıktan sonra da hiç susmamıştı aslında; devamı hep vardı, hep olacaktı.

Dün Tarafa geldi Günter Grass. Üç buçuk saat boyunca, Ahmet Altan'la birlikte Grass'la sohbet etti. Seksen üçe yaklaşan yaşma rağmen, yarı yaşımdakilerde az rastlanan bir enerjiyle konuşmasına; hiç acele etmeksizin, ağzından düşürmediği piposundan sakin nefesler alıp her cümlesinde küçük kavisler çizerek, parantezlerde oyalanarak ama yönünü de asla kaybetmeden, onca yılın biriktirdiği hatıralarla bugün kafasını meşgul eden meseleler arasında gidip gelmesine kulak verdik.



Kategori : GÜNCEL