Prada'nın işten çıkarmak için çirkin sebebi!

  • Ana Sayfa
  • Prada'nın işten çıkarmak için çirkin sebebi!
Prada'nın işten çıkarmak için çirkin sebebi!
Dünya devlerinden biri olan Prada'nın çirkin, kötü dişli ve şişman çalışanlarını işten çıkardığı gerekçesi gündeme bomba gibi oturdu...Abone ol

Dünyaca ünlü İtalyan modaevi Prada, Japonya'daki “çirkin, yaşlı ve şişman” çalışanlarını işten çıkarmakla suçlanıyor. Modaevinin eski üst düzey kadın yöneticisi Rina Bovrisse, Prada'n otel tanıtım ın Japonya'daki iştirakinin bazı personelini ''çirkin, yaşlı, şişman, kötü dişlere sahip olduğu ve şirin olmadığı'' için istifaya zorladığını iddia etti.

Prada’nın iki çalışanıyla konuyu adalete taşımak istediklerini anlatan Bovrisse, 14 Mayıs’taki istifalarının iptalini ve tazminat talep edeceklerini ifade etti.

MERKEZ KABUL ETMİYOR

Bovrisse, sözde çirkinlik nedeniyle haksız yere işten çıkarıldığı için Prada’nın Japon iştirakine karşı Tokyo'daki Sanayi Mahkemesi taciz ve ayrımcılık davası açmıştı. Çalışma hayatında taciz ve ayrımcılık kurbanı olan Japon kadınlar adına bu davayı yürüttüğünü vurgulayan Bovrisse, ''Japonya'yı seviyorum, Japon olmaktan gurur duyuyorum ancak, ülkede iş hayatı yurtdışında olduğu kadar korunaklı değil. Bugün karşı karşıya bulunulan sorunu bizim kuşağın çözmesi gerek'' dedi.

Japonya'da 40 mağazada yaklaşık 500 personeli bulunan Prada'nın İtalya'daki merkezinden geçen ay yapılan açıklamada, suçlamalar reddedilmişti.



Kategori : EKONOMİ