Milli Güvenlik'ten fişleme dersi!

  • Ana Sayfa
  • Milli Güvenlik'ten fişleme dersi!
Milli Güvenlik'ten fişleme dersi!
Genelkurmay’ın emriyle Milli Güvenlik derslerine giren askerlerin 40’tan fazla ilde öğretmen, öğrenci ve okulları fişlediği ortaya çıktı. Abone ol

1998-2008 yılları arasında Milli Güvenlik Dersleri’ne giren muvazzaf ve emekli subay öğretmenlerin, Genelkurmay’ın emriyle öğretmen ve öğrencileri, ‘solcu’, ‘türbanlı’, ‘namaz kılıyor’, ‘sol görüşlü’ ve ‘bölü miami seo cü’ olarak fişlendikleri ortaya çıktı. Asker öğretmenlerin, rapor haline getirdikleri fişlemeleri bağlı oldukları istihbarat birimlerine sundukları belirlendi. Raporların buradan da silsile yoluyla komutanlıklara kadar gönderildiği tesbit edildi. Fişleme raporlarının il ve ilçe güvenlik kurulu toplantılarında da gündeme geldiği belirtiliyor.

Yedi yaşındaki türbanlı listede

Taraf'tan Mehmet Baransu'nun haberine göre devlet ve İmam Hatip liselerinin fişlendiği raporlarda birbirinden ilginç detaylar yer alıyor. Bazı okullarda pazartesi ve cuma günü düzenlenen törenlerde kız ve erkek öğrencilerin ayrı ayrı sıraya girmeleri Milli Güvenlik Dersi öğretmenlerinin dikkatinden kaçmadı. Subay öğretmenler bu uygulamayı fotoğraflarıyla birlikte istihbarat birimlerine bildirdi. Yedi yaşındaki türbanlı kız çocuğunun müdür yardımcısı olan babasını okulda ziyaret etmesi de fişleme raporuna girdi. Öğretmenler odasında bulunan Yeni Şafak, Vakit, Zaman ve Türkiye gazeteleri ise “irticacı yayınlar” kategorisinde değerlendirildi.

Derste türban takıyorlar



Kategori : GÜNCEL