Kırşehir yazın şantiyeye dönecek

  • Ana Sayfa
  • Kırşehir yazın şantiyeye dönecek
Kırşehir yazın şantiyeye dönecek
İl genelinde özellikle köy yollarının bakım ve onarımı ile içme suyu sondaj çalışmalarına hız verilecek.Abone ol

Kırşehir İl Özel İdaresi, 2010'da köy yollarının bakımına hız verecek.

Kırşehir İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bektaş Aydoğan, il genelinde özellikle köy yollarının bakım ve onarımı ile içme suyu sondaj çalışmalarına hız verileceğini söyledi. Aydoğan, 2010 yılı içerisinde 6 ayrı içme suyu sondaj çalışmasının yapılacağını açıkladı.

İl Özel İdaresinin colorado seo köylerde yaptığı çalışmalarla ilgili bilgiler veren Aydoğan, tehlike arz eden Vali Mithat Salyam İlköğretim Okulu?nun yıkılarak yerine yenisinin yapılacağını dile getirdi. İl Özel İdaresi'ne bu yıl içerisinde modern bir idari bina yapacağını ifade eden Aydoğan, Vali Konağı ihalesinin gerçekleştiğini ve Mayıs 2010 tarihinde inşaatına başlanacağını belirtti.

Aydoğan, "Vali Konağı, Doktorlar Sitesi üzerinde bulunan araziye yapılacak. Mayıs 2010'da inşaatına başlanacak" dedi.

2010 yılı içerisinde 120 bin fidanın bakımının yapılacağını söyleyen Aydoğan, 2010'un ilk 4 ayında 7 bin fidan dikildiğini ve devam edeceğini kaydetti. Aydoğan, yağışlarla birlikte sulama göletlerinin dolululuk oranının yüksek olduğunu belirterek, "Özellikle Kaman ve Akpınar bölgesinde sulama göletlerinin doluluk oranı hayli yüksek. Ancak, Mucur ve Merkez?e düşen yağmurun düşük olması nedeniyle sulama göletleri tam olarak dolmadı" diye konuştu.

Kaman'da Japonlar tarafından sürdürülen kazı çalışmalarından elde edilen bulguların, yine aynı yerde kurulan müzede sergileneceğini belirten Aydoğan, Arkeoloji Müzesi'nin iç tefrişat ve tanzim işlerinin ihalesinin yapıldığını kaydederek, çalışmalara başlandığını söyledi. Çağırkan Kalehöyük'ü Kaman yoluna bağlayan 3 kilometrelik bölgede çalışmaların devam ettiğini söyleyen Aydoğan, yolun yapımı ile Japon Bahçesi, kazı alanı ve müzeye ulaşımın daha uygun yolla sağlanacağına dikkat çekti.



Kategori : GÜNCEL