Kahin Türkiye'nin moralini düzeltti

  • Ana Sayfa
  • Kahin Türkiye'nin moralini düzeltti
Kahin Türkiye'nin moralini düzeltti
Kriz Kahin lakabıyla tanınan Prof. Dr. Nouriel Roubini, Türkiye'nin ABD ve Avrupa'dan daha hızlı toparlanacağını iddia ettiAbone ol

Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği'nin (OİB), otomotiv endüstrisi vizyon toplantıları çerçevesinde bir konferans vermek üzere Bursa'ya gelen Amerikalı ekonomist Prof. Dr. Nouriel Roubini, küresel ekonomide canlanmanın U şeklinde olacağını söyledi. Roubini, doların daha da düşebi gpt-4 leceği uyarısında bulundu.

Türkiye ile ilgili olarak yorumlarda bulunan Roubini'nin açıklamalarından ana başlıklar şöyle oldu:

"Türkiye gibi ülkelerde düzelme ABD ve Euro Bölgesi'ne göre daha hızlı olacak. Türkiye'nin bölgesinde büyüme potansiyeli yüzde 5-6. Türkiye şoku absorbe etti, orta-uzun vadede iyimserim. AB yavaş büyüyeceğinden Türkiye ihracatını çeşitlendirmeli. Türkiye'de faizler uzun süre düşük seyrederse enflasyonist baskı oluşur. ABD ve AB arasında bütçe açıkları bakımından simetri var; dolar daha da düşebilir. Yunanistan'daki kriz Türkiye'yi de etkileyebilir. Türkiye için enflasyon hâlâ önemli bir sorun. Türkiye'de faizlerin uzun süre düşük kalması enflasyonist bir baskı yapar. Çin dünya ekonomisi açısından tek lokomotif olamaz. Türkiye'de iyi bir işgücü potansiyeli var; eğitime yatırım şart. Türkiye için orta ve uzun vadede iyimserim. Yunanistan'ın sorununun altında rekabetçi yapı yatıyor. ABD'nin ikinci yarıdaki büyüme hızı düşebilir. Gelişmekte olan ülkelerin hala önemli bütçe açığı sorunu var. Türkiye ve benzeri ülkelerde bütçeler yapısal olarak daha iyi durumda. türkiye gibi ülkelerdeki düzelme ABD ve Euro bilgesine göre daha hızlı olacak. Krizden erken çıkış enflasyona, geç çıkış ise bütçe açığına yol açar."



Kategori : GÜNCEL