Abdülhamit'in mektubundaki 100 yıllık sır!

  • Ana Sayfa
  • Abdülhamit'in mektubundaki 100 yıllık sır!
Abdülhamit'in mektubundaki 100 yıllık sır!
Sultan 2. Abdülhamid'in Selanik'ten Şeyhine gönderdiği mektupta İttihatçılar'ın kendine para teklif ettiğini söylüyor... Abone olSultan 2. Abdülhamid Han'ın, Selanik'ten şeyhine gönderdiği 100 yıllık mektup, tarihe ışık tutuyor...

Mektupta, "Tahttan niçin indirildiğini" anlatan Abdülhamid Han, "İttihatçılar, Filistin'de Yahudi devletini tasdik etmemi istedi hacklink ... 150 milyon İngiliz Lirası vereceklerini vaat ettiler... Kabul etmeyince de olan oldu, beni tahttan indirip Selanik'e gönderdiler" diyor.

İttihatçılar tarafından tahttan indirilip Selanik'e gönderilen Sultan II. Abdülhamid'in. Şeyhi Mahmut Ebu Şamat'a yazdığı mektup, 100 yıl sonra ortaya çıktı. Mektup, şeyhin torunu Ammar Ebu Şamat tarafından Suriye Devlet Başkanı Esad'a teslim edildi.

BANA 150 MİLYON İNGİLİZ ALTUNU VAAD ETTİLER

II. Abdülhamid Han, mektubunda şunları yazıyor: "(...) Ben Hilafet-i islamiyeyi hiçbir zaman terk etmedim. Ancak ve ancak 'Jön Türk' ismiyla maruf ve meşhur olan İttihat Cemiyeti'nin rüesasının tazyit ve tehdidiyle Hilafiyet-i İslamiye'yi terke tehdit edildim. Filistin'de Yahudiler için bir vatanı kavmi kabul ve tasdik etmediğim için ısrarlarında devam ettiler. Bilahare 150 milyon altun İngiliz lirası vereceklerini vaat ettiler. Bu teklifi dahi katiyen reddettimv ve kendilerine şu sözlerle mukabelede bulundum. Ben de Değil yüz elli milyon İngiliz Lirası, dünya dolusu altın verseniz, bu teklifinizi katiyen kabul etmem' dedim.



Kategori : GÜNCEL